Ingezonden persbericht

Voor elke verbouwing of klus een vakman via funda.nl

Amsterdam, 20 november 2001 - Funda, de grootste woonsite van Nederland, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Casius. Vanaf vandaag kan de bezoeker via funda.nl gebruikmaken van de service van Casius, waarmee een professional in de omgeving gezocht kan worden voor elke verbouwing of ander project in en rondom het huis. De samenwerking is een aanvulling op de bestaande Klusinfo op funda.nl.

Het onafhankelijke Casius zoekt kosteloos geschikte vakmensen - zoals aannemers, timmermannen, loodgieters, hoveniers en schilders - met tijd en interesse voor het project. Op funda.nl kan de consument nu aangeven wat er precies gedaan moet worden, binnen welk tijdsbestek dit moet plaatsvinden en wat het budget is. Casius brengt de opdrachtgever vervolgens in contact met maximaal drie vakmensen uit de buurt, die geselecteerd zijn op betrouwbaarheid en goede referenties. Vervolgens maakt de consument zijn keuze. De bemiddelingsservice spaart een hoop tijd en moeite van zowel particulieren als vakmensen.

De service van Casius sluit aan bij de andere informatie op funda.nl, om van het huis een thuis te maken. Het grote verschil met de al bestaande Klusinfo op de site is het feit dat de consument bij deze nieuwe service niet zelf aan de slag gaat, maar in contact komt met een vakman die het project gaat uitvoeren.

Deze uitbreiding betekent een verdere invulling van het centrale gedachtegoed van funda: via funda.nl vinden mensen een thuis of kunnen van hun huis een thuis maken. In de toekomst zijn meer samenwerkingsvormen niet uitgesloten. Funda wil voor alle aspecten rondom wonen de belangrijkste plaats op internet zijn.

Over Casius
Casius is een bedrijf dat haar oorsprong vindt in België. Het is opgericht in 1999 door vijf jonge ondernemers afkomstig uit de bouwwereld, de financiële sector en de consultancy. Na een succesvolle start in België is er ook een Nederlandse vestiging opgericht. Het bedrijf maakt een snelle groei door en heeft momenteel ongeveer 25 medewerkers, die werkzaam zijn in verschillende disciplines zoals marketing, verkoop en informatietechnologie. Het investeringsfonds Netfund Europe heeft Casius de nodige financiële middelen ter beschikking gesteld om de snelle groei door te zetten. Daarnaast is Casius ook verschillende allianties aangegaan met belangrijke spelers in de bouw- en verbouwwereld. Inmiddels heeft Casius in Nederland 350 partners in haar netwerk. In België zijn reeds 1100 bedrijven aangesloten.

Over funda
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders makelaarsorganisatie NVM en Wegener NV. Funda vormt een belangrijke schakel tussen de NVM-makelaar en de consument. De organisatie levert hiervoor producten en diensten aan de NVM-makelaar. Verder presenteert funda via de website het actuele en complete NVM-woningaanbod. Via funda.nl wil de organisatie alle informatie beschikbaar maken die te maken heeft met het zoeken van een "thuis": het huis, de buurt waarin het huis staat en het in- en exterieur. De NVM zorgt voor het aanbod van huizen, Wegener voor buurtinformatie en andere partijen zoals vtwonen.nl voor alles wat met het in- en exterieur te maken heeft. De organisatie wordt aangevoerd door Marque Joosten, bestaat op dit moment uit 28 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.