Gemeente Zoetermeer

Diftarinformatie in Buytenwegh De Leyens op 20 en 22 november a.s.

Sinds 12 november jl. liggen de stukken voor de inspraakprocedure rond ondergrondse aanbiedlocaties in Buytenwegh De Leyens ter inzage in de wijkpost Buytenwegh De Leyens en bij Publiekszaken in de hal van het Stadhuis. Deze procedure loopt tot en met 10 december.

Diftar
Diftar is een nieuw systeem voor het inzamelen én verrekenen van huishoudelijk afval in Zoetermeer vanaf 1 januari 2003. Nadat de gemeenteraad in oktober 2000 het besluit heeft genomen om het huisvuil op basis van volume/frequentiesysteem, dat wil zeggen betalen op basis van het aantal keren dat men afval aanbiedt, te gaan inzamelen zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang.

Ondergrondse containers
Eén van deze onderdelen betreft de aanleg van circa 350 ondergrondse aanbiedlocaties voor bewoners van de gestapelde- en hoogbouw. Omdat elk huishouden moet gaan betalen naar het aantal keren dat men afval aanbiedt is het noodzakelijk dat dit individueel wordt geregistreerd. Bij de ondergrondse containers komt dus ook een registratie zuiltje.

Inloopbijeenkomsten
In Buytenwegh De Leyens worden op dinsdag 20- en donderdag 22 november aanstaande inloopbijeenkomsten georganiseerd over Diftar in het algemeen en de noodzakelijke ondergrondse aanbiedlocaties in het bijzonder.
Van alle voorgestelde locaties in de wijk zijn inrichtingsplannen aanwezig. Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn wijkbewoners van harte welkom!
Dinsdag 20 november (wijkdeel Buytenwegh) in de aula van de Openbare Basisschool 'De Watersnip' aan de Cézar Franckrode 70-72. En op donderdag 22 november (wijkdeel De Leyens) in de aula van de Openbare Basisschool 't Plankier' aan de Wedekindzijde 1-3.

Mocht u, bijvoorbeeld wanneer u in Buytenwegh woont, niet op 20 november kunnen dan kunt u vanzelfsprekend op 22 november even langskomen en omgekeerd. Ook bewoners van laagbouwwoningen zijn van harte welkom!

Schriftelijk kunt u reageren op de voorgestelde locaties tot en met 10 december a.s. aan het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van 'inspraakprocedure Diftar, Buytenwegh De Leyens', Postbus 15, 2700 in Zoetermeer.

---

Gemeente Zoetermeer © November 2001

Last update: 12 november 2001 (10.55)