Ingezonden persbericht

Geachte redactie,

Hierbij ontvangt u een persbericht van Ascom. Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn. De link waar u het persbericht en foto kunt bekijken is www.hvdm.nl/pers/201101-2.

Met vriendelijke groeten,

Hollander en Van der Mey/MS&L Tel : 070 354 90 00 Koninginnegracht 95 Fax : 070 350 31 45
2514 AK Den Haag E-mail : info@hvdm.nl

Contact 1 Sjoerd de Jong, +31 (0)30 240 92 82
Adres Postbus 40242, 3504 AA Utrecht
Internet Www.ascomnira.nl
Contact 2 Nicette Makkinga, +31 (0)70 354 90 00
Adres Koninginnegracht 95, 2514 AK Den Haag
Internet Www.hvdm.nl

Voor elk wat wils

Ascom PBX brengt nieuwe generatie Ascotel communicatiesystemen en Office Terminals op de markt voor MKB

Utrecht, 20 november 2001 - Ascom PBX introduceert een reeks nieuwe generatie Ascotel communicatiesystemen en Office Terminals. De centrales zijn geschikt voor 7 tot 200 gebruikers. De serie begint met de Ascom Office 10 en loopt via de Office 25 en 35 op tot de geavanceerde Office 45/45pro en de Office 130/130pro. Alle telefoontoestellen zijn voorzien van de voor Ascom kenmerkende FoxKey, een behulpzame toets waarmee eenvoudig door het menu kan worden genavigeerd. Voorts beschikken vrijwel alle toestellen over alfanumerieke mogelijkheden om te bellen en gebeld te worden.
Office 10
Het basistoestel uit de reeks, de Ascom Office 10, is ideaal voor locaties waar de telefoon niet frequent gaat, zoals in fabriekshallen. De telefoon kan aan de muur worden bevestigd en is voorzien van een luide beltoon.
Office 25
De Ascom Office 25 is een standaard terminal met een alfanumeriek display waarop 14 karakters of symbolen kunnen worden getoond. Verder is het toestel voorzien van een functie waarmee namen eenvoudig kunnen worden geselecteerd. Met deze compacte telefoon kan de gebruiker, na verbinding, hands free het gesprek vervolgen. Verder is de telefoon voorzien van een LED-lampje dat brandt als er een bericht is. Office 35
De Ascom Office 35 is een gebruiksvriendelijk telefoontoestel voor frequente bellers. Het display kan 2 x 24 karakters tonen en naast de mogelijkheid om hands free te telefoneren, kan op dit toestel ook een headset worden aangesloten. De terminal kan desgewenst worden uitgebreid met een extra keypad of een alpha keyboard.
Office 45/45pro
De Ascom Office 45/45pro is een van de meest geavanceerde terminals uit de reeks en bestaat uit een serie toestellen. Het display van de Office 45/45pro is voorzien van 8 x 40 karakters met een onderverdeling in drie gebieden; namelijk "oproeplijsten", "instellingen en status" en "informatie en menu". Zo kan de "oproeplijst" wachtende, inkomende oproepen tonen. "Instellingen en status" geeft aan of en hoe het toestel is ingesteld. "Informatie en menu" biedt informatie over de functies die tijdens een gesprek gekozen kunnen worden. Voorts zijn de key covers van de Office 45/45pro desgewenst te vervangen. De gebruiker kan hiermee het toestel aanpassen aan de individuele smaak. De Office 45pro is bovendien voorzien van een backlit display.
Office 130/130pro
De Ascom Office 130/130pro is een geavanceerde draadloze telefoon. Deze compacte telefoon biedt een ononderbroken bereikbaarheid ook al bevindt of beweegt de gebruiker zich elders in het gebouw of kantoor. De telefoon beschikt over de functie voor discrete beltonen. Als de gebruiker in vergadering zit, kan hij de telefoon één keer over laten gaan, de telefoon laten vibreren of het led-lampje laten oplichten. Bovendien beschikt de Office 130 over een hot key waarmee direct toegang kan worden geboden tot de zes belangrijkste nummers of functies. De Office 130pro is voorzien van een headset aansluiting. Hierdoor kunnen de Office 130pro toestellen hands free worden gebruikt: een uitstekende vervanging van een bureautelefoon.

Ascom PBX
Ascom PBX is een divisie van Ascom en ontwikkelt en verkoopt al meer dan 30 jaar telecommunicatiesystemen voor het midden- en kleinbedrijf. In Europa heeft Ascom PBX ruim 100.000 Ascotel PBX
(telefooncentrale)systemen geïnstalleerd. In Nederland is Ascom PBX een bedrijfsonderdeel van Ascom Nira.
Ascom Nira
Ascom Nira (Utrecht), leverancier van communicatie- en beveiligingssystemen, is onderdeel van de internationale Ascom Groep. Ascom Nira biedt in Nederland werk aan ruim 280 mensen. Ascom Nira levert sinds 1947 communicatie- en beveiligingssystemen voor zowel bedrijven als instellingen in de gezondheids- en extramurale zorg. Ascom Nira heeft hierin een leidende positie opgebouwd en heeft een jaaromzet van ruim f 79 miljoen.