Politiebericht Friesland: Friesland 18-11-2001
Politieberichten van 17/11 (13.00 uur) tot 18/11 (13.00 uur)

Jubbega: winkeldiefstal
Een 32-jarige inwoner van Budel Dorplein is zaterdag om 11.40 uur aangehouden wegens diefstal in een winkel aan de Bremsingel. De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij voor ca. 300 gulden aan scheermesjes wilde meenemen zonder deze af te rekenen. Hij werd aan de politie overgedragen.

Nijega: bestelbusje in sloot
Een 31-jarige inwoner van Sint Annaparochie is vrijdagavond om 22.35 uur met zijn bestelbusje in een langs de N31 liggende sloot terecht gekomen. De man moest uitwijken voor een tegenligger, die naast een andere auto op de verkeerde weghelft reed. Zijn bestelbus kwam daardoor in de berm terecht, waarna hij de macht over het stuur verloor en in de sloot tot stilstand kwam. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Personeel van een winkel aan de Nieuwestad betrapte zaterdagmiddag om 15.10 uur een 48-jarige inwoner van Leeuwarden, toen deze een notenkraker met een waarde van 81 gulden wilde meenemen zonder te betalen. Hij werd aan de politie overgedragen.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Een 18-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdagmiddag om 15.20 uur aangehouden wegens diefstal in een winkel aan de Franklinstraat. De man werd betrapt toen hij een paar schoenen met een waarde van 100 gulden wilde meenemen zonder te betalen. Hij werd aan de politie overgedragen.

Drachten: inbraak auto
Zaterdag werd tussen 14.15 en 15.15 uur ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Postlaan. Van de auto werd een ruit ingeslagen, waarna een radio/cd-speler en een aantal cd`s werd weggenomen. De 60-jarige eigenaar uit Lieveren deed aangifte.

Wolvega: winkeldiefstal
Een 28-jarige inwoner van Eindhoven is zaterdagmiddag om 15.15 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Van Harenstraat. De man werd door een medewerker van de winkel betrapt toen hij een paar schoenen wilde meenemen zonder te betalen. Hij werd aan de politie overgedragen.

Jeslum: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding op de Bredyk hebben zaterdagmiddag om 15.45 uur drie personen letsel opgelopen. De aanrijding ontstond toen een 60-jarige automobiliste uit Britsum door nog onbekende oorzaak gedeeltelijk op de linkerweghelft terecht kwam en vervolgens vrijwel frontaal op een haar tegemoetkomende auto botste. De bestuurster van deze auto, een 30-jarige inwoonster van Leeuwarden, en een passagier, een 19-jarige plaatsgenote, werden, evenals de automobiliste uit Britsum, met nekklachten per ambulance naar het MCL vervoerd.

Drachten: inbraak auto
Zaterdag werd tussen 15.00 en 17.00 uur ingebroken in twee auto`s die geparkeerd stonden aan de Splitting. Van beide auto`s werd een raam vernield. Uit de ene verdween een tas met onder meer een portefeuille en waardepapieren, waarvan de 43-jarige eigenaresse uit Aldeboarn aangifte deed. Uit de andere auto werd een radio/cd-speler weggenomen. Hiervan deed een 24-jarige inwoner van Assen aangifte.

Harlingen: onder invloed
Een 35-jarige inwoner van Harlingen is zondag om 00.00 uur op de Kanaalweg aangehouden omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies de man 880 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 11 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Witmarsum: onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Achlum is zondag om 02.50 uur op de Hemerterlaan aangehouden omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies de man 770 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 9 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Wolvega: onder invloed
Een 31-jarige inwoner van Wolvega is zondag om 03.50 uur op de Lycklamaweg aangehouden omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies de man 375 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Leeuwarden: onder invloed
Een 32-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 05.20 uur op de Oosterkade aangehouden omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies de man 420 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Leeuwarden: eenzijdige aanrijding onder invloed Een 20-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 05.00 uur aangehouden, nadat hij op de Stationsweg onder invloed een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt. De man had met zijn auto een paal omver gereden. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had moest hij op het politiebureau een blaasproef afleggen. De uitslag daarvan bedroeg 750 ug/l en bovendien bleek hij geen rijbewijs te hebben. Omdat de man militair is, werd de zaak aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen.

Zwaagwesteinde: eenzijdige aanrijding onder invloed Bij een eenzijdig ongeval zaterdag om 23.00 uur op de Tolweg is een inzittende, een 42-jarige inwoonster van Zwaagwesteinde, gewond geraakt. De vrouw zat bij haar man in de auto, toen deze op genoemde weg tegen een boom botste. Haar man werd na de melding van het ongeluk niet meer op de plaats van het ongeval aangetroffen en moet nog door de politie gehoord worden. Volgens getuigen was hij onder invloed. Zijn vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht, waar ze ter observatie werd opgenomen. Een 12-jarige zoon, die eveneens in de auto zat, bleef ongedeerd.

Bureau Communicatie: 058 8808272