Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-11-2001 Politiebericht district Maastricht
Zondag 18 november 2001

Maastricht - Fietsendief aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 4.00 uur, werd in de helmstraat een 30 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. Tijdens hun surveillance zagen agenten dat de verdachte in de Helmstraat een fiets met daaraan twee afgesloten sloten in zijn bestelbus aan het laden was. Hij werd aangesproken en al gauw bleek dat de man de fiets wilde stelen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau waar hij werd ingesloten.

Valkenburg/Maastricht - Ramkraken

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 0.30 uur werd met een gestolen zwarte Opel Kadett de etalage geramd van een winkel gelegen in de L. van de Maessenstraat in Valkenburg. Uit de vernielde etalage werd een aantal apparaten gestolen.

Omstreeks 1.00 uur werd met dezelfde Opel getracht de etalage te vernielen van een drogisterij gelegen aan de Keurmeestersdreef in Maastricht. Hierbij werd de gehele voorpui van de zaak vernield. Omdat er achter de etalageruit een hekwerk was aangebracht kon men niet in de winkel komen.

Meerssen - Woninginbraak

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Proost Willemstraat in Meerssen. Men verschafte zich toegang na het forceren van een deur aan de achterzijde. In de woning werden laden en kasten doorzocht. Ontvreemd werden sieraden, een laptop en een PC met printer en scanner.

Maastricht - Hennepplantage aangetroffen

Op zaterdagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een woning gelegen in de Kasteel Bleienbeekstraat in Maastricht. Hierbij werd in een schuurtje in de tuin een hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit 187 planten en was voorzien van groeilampen en een afzuiginstallatie. Zowel de planten als de apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de 36 jarige bewoner van de woning is proces verbaal opgemaakt.