JAARBEURS EXHIBITIONS

De Grootste Verzameling van Europa!

Persbericht
Op 17 en 18 november 2001 vindt er in het Jaarbeurscomplex in Utrecht de najaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs plaats. Een evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste verzamelbeurs van Europa. Ruim 50.000 m2 beursvloer vormt het decor van een heus verzamelparadijs met exposanten uit binnen- en buitenland, waaronder België, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Het groeiende en diverse aanbod op de beurs resulteert nog altijd in stijgende bezoekersaantallen. Meer dan 40.000 bezoekers, van antiquairs en fervent verzamelaars tot nieuwsgierige dagjesmensen en hobbyisten halen hun hart op aan verzamelobjecten, antiek en curiosa. Want wat is er nu leuker om dat ene ontbrekende item uit de serviescollectie te vinden of het boek waar u al zo lang naar zocht? Misschien verzamelt u oude poppen of juist fifties en sixties objecten? Wilt u de postzegel- dan wel muntencollectie completeren en treft u toevalligerwijs dat nostalgische koekblik uit grootmoeders tijd?
Maar ook (klein) antiek en art deco is ruim vertegenwoordigd met glas, aardewerk, porselein, tafelzilver, kastjes en stoelen. Dus ook voor de inrichting van het huis is de VerzamelaarsJaarbeurs dé plaats waar u moet zijn!

Naast alle antiek, curiosa en verzamelingen kan de bezoeker van de VerzamelaarsJaarbeurs ook genieten van diverse exposities en demonstraties. Zo is er een demonstratie over poppenhuizen, waarbij de geschiedenis en het bouwen van poppenhuizen op boeiende wijze wordt uitgelegd en geïllustreerd. Ook zijn er decoratieve kunstenaars aan het werk te zien met het decoreren van wanden, vloeren en meubels. Enorm boeiend en actueel is de taxatie van munten en bankbiljetten tijdens de beide beursdagen. Een team van deskundige taxateurs is hier aanwezig om oude munten en bankbiljetten geheel gratis te taxeren en allerhande vragen over de euro of 'oud geld' te beantwoorden. Eveneens kunnen bezoekers oude munten en biljetten aankopen of laten veilen. Verder is er de Mega Platen en CD Beurs, de grootste platenbeurs ter wereld. De meest uiteenlopende muziekgenres zijn hier vertegenwoordigd met meer dan 450 internationale standhouders. Naast allerlei unieke platen, cd's, video's en tijdschriften vindt er ook een tentoonstelling plaats van de honderd meest gezochte platen ter wereld.

De VerzamelaarsJaarbeurs en deMega Platen & CD Beurs ziijn geopend op zaterdag 17 november van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 18 november van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Voor meer informatie: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie,