Politiebericht Flevoland: gehele regio 17-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Openlijke geweldpleging
ALMERE Twee inwoners van Almere (27 en 26 jaar) liepen hoofdletsel, nadat zij op de Marktgracht vrijdagnacht een woordenwisseling hadden met een 7-tal onbekende personen. Volgens hun verklaring begon de groep hen vervolgens te slaan en te schoppen. Zij liepen daardoor verwondingen aan hun hoofd op. De politie heeft de twee naar de eerste hulp overgebracht.

Sinterklaas
ALMERE De politie hield vrijdag toezicht tijdens de intocht van Sinterklaas in Almere Haven. Ongeveer 15.000 toeschouwers verwelkomden de Sint en zijn Pieten die een half uurtje vertraagd waren.

Bedreiging
ALMERE Een 46-jarige inwoner van Almere deed vrijdag bij de politie aangifte van bedreiging. Hij verklaarde vrijdagmiddag met zijn auto over de Parallelweg richting de Havendreef te rijden. Bij de verkeerslichten stapten drie nog onbekende mannen uit de auto naast hem. De 46-jarige automobilist vroeg wat er aan de hand was. De mannen begonnen hem met woorden te bedreigen. Aangever is doorgereden, maar bij de volgende verkeerslichten werd hij weer bedreigd. Volgens zijn verklaring begonnen twee van de verdachten zijn auto te vernielen en de ander bedreigde hem met iets dat op een vuurwapen leek. De aangever is de auto uitgerend en heeft de hulp van een medeweggebruiker ingeroepen. De onbekende verdachten zijn gevlucht. De politie is op zoek naar deze verdachten.

LELYSTADEen 25-jarige vrouw uit Lelystad is vrijdagavond in de buurt van de Archipel beroofd. Ze fietste door het park richting de Beukenhof. Ze verklaarde dat ze daar door twee nog onbekende jongens met iets dat op een vuurwapen leek bedreigd is en van haar geld beroofd is. De politie is op zoek naar de verdachten.

Aanhoudingen

ZEEWOLDE Een 25-jarige Lelystedeling is vrijdagavond voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding op de Gooiseweg aangehouden. De politie kreeg de melding dat omstanders een bestuurder uit de auto gehaald hadden op de kruising Gooiseweg/Spijkweg in verband met rijden onder invloed. Ter plaatse vertelden zij de politie dat de man slingerend over de weg had gereden en een aanrijding veroorzaakt had. Een andere automobilist, de 25-jarige bestuurder uit Biddinghuizen, die bij de aanrijding betrokken was, kwam met de schrik vrij (meer informatie over deze aanrijding bij het schrijven van dit persbericht nog niet bekend). De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de Lelystedeling 835 ug/l. Met een rijverbod van 10 uur is hij heengezonden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

DRONTEN De politie hield vrijdagavond een 49-jarige man uit Dronten op de Boegspriet aan voor het verstoren van de openbare orde. De man maakte herrie voor zijn woning, vermoedelijk omdat hij niet naar binnen mocht. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMELOORD Een 18-jarige man uit Emmeloord is voor het vernielen van een auto op de Europalaan aangehouden. Volgens getuigen had de man een auto vernield. De reden van deze vernieling ligt vermoedelijk in de familiesfeer. De politie hield de verdachte vrijdagavond aan en bracht hem voor nader verhoor over naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij
ZEEWOLDE Vrijdagavond vond een vechtpartij op het Open Hof plaats. Twee jongens uit Zeewolde kregen ruzie met een grote groep jongeren. Over en weer vielen klappen. Oplettende medewerkers van het jongerencentrum haalden de twee jongens naar binnen om verdere escalatie te voorkomen. De politie kwam ter plaatse. In overleg met de eigenaar is de ontmoetingsruimte een uur eerder gesloten. De jongeren die op het Open Hof bleven staan, zijn naar huis gestuurd.

LELYSTAD De politie kreeg vrijdagnacht een melding van een vechtpartij op de Kamp. De politie kwam ter plaatse. Daar verklaarde omstanders dat bezoekers van een horecagelegenheid en jongeren die buiten stonden, ruzie hadden gekregen omdat een van de jongeren een bezoeker met bier besmeurd had. Over en weer waren klappen gevallen.

Ongevallen
DRONTEN Vrijdagochtend vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Dronterweg. Een 23-jarige Lelystedeling reed in de richting van Dronten, kwam met zijn auto in de berm terecht en raakte een boom. De bestuurder is ter controle per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De auto was total loss en is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

EMMELOORD De politie kreeg vrijdagavond een melding van een aanrijding met een beknelde automobilist op de Domineesweg bij de A6-afrit. Oplettende omstanders hadden de 22-jarige automobilist uit Ablasserdam eerste hulp verleend. De politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is door de hulpverleners uit zijn auto gehaald. Hij is met onder andere hoofdletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept. De bestuurder kwam vanuit de richting Lelystad. Op de afrit is hij door nog onbekende oorzaak rechts in de berm terechtgekomen en tegen een boom gereden.

RUTTEN - Een 26-jarige automobiliste uit Zwolle is vrijdagmorgen door nog onbekende oorzaak van de Lemsterweg geraakt. Volgens een getuige reed zij van Bant richting Lemmer toen ze plotseling de berm inreed, de sloot over, en tot stilstand kwam in de akker daarnaast. Kort daarop waren ook brandweer en GGD ter plaatse om het slachtoffer uit de auto te halen en te stabiliseren. De vrouw is met hoofdletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgesleept.

LELYSTAD Een 10-jarige jongen uit Lelystad raakte vrijdagavond op de Tjalk bij de fietsbrug die nog niet helemaal af is, gewond. De jongen fietste vanaf het Bildt de brug over. Aan het einde van de brug sloeg de fietser over de kop. Hij is met onbekend letsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De gemeente is van dit voorval in kennis gesteld.

ALMERE/LELYSTAD Vrijdagochtend vond op de Oostvaarderdijk een eenzijdig ongeval plaats. De politie trof daar een auto op de kop in de Oostvaardersplassen aan en een gewonde man achter een hoog hek aan. De 37-jarige Lelystedeling is vanachter het hek bevrijd en is met een aantal breuken per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis in Almere. De brandweer verleende assistentie. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. Ook Staatsbosbeheer en het heemraadschap waren ter plaatse. Getuigen verklaarde dat de automobilist met een hoge snelheid vanuit Lelystad kwam, inhaalde en week voor een tegenligger.

Brandstichting
LELYSTAD Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van brand bij een horecagelegenheid op de Kamp. De politie blustte de brand totdat de brandweer ter plaatse kwam. Deze handelde de zaak verder af. Een getuige hoorde knallen, zag vlammen en een jongen wegrennen. De politie die brandstichting vermoedt, stelt een (technisch) onderzoek in.