Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 12.00 uur
Belediging

WOERDEN Tijdens de surveillance reden agenten tot tweemaal toe langs het winkelcentrum Molenvliet. Toen zij de tweede maal voorbij reden, zagen zij dat een jongen in een groep zich irritant gedroeg en opmerkingen maakte in de richting van de agenten. Op het moment dat de agenten uitstapten om zijn naam te vragen, ging hij ervandoor. De agenten hielden hem tegen, waarop deze 17-jarige jongen uit Woerden, de agenten beledigde. Hij is meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na zijn verhoor is hij heengezonden. Het Openbaar Ministerie bepaalt de hoogte van de boete voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

Dronken man achter het stuur

VINKEVEEN Op de provinciale weg N 201 hield de politie omstreeks vijf over twaalf zaterdagmorgen een 56-jarige man uit De Kwakel aan. De man bleek teveel gedronken te hebben; hij had een alcoholpromillage van 2.3. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Bromfietser botst tegen verkeersobstakel

WILNIS Een 16-jarige bromfietster uit Vinkeveen botste vrijdagavond rond kwart over elf tegen een verkeersobstakel aan de Herenweg. Zij had het onverlichte obstakel niet gezien en botste ertegenaan. Zij liep hierbij hoofdletsel op en is naar het Hofpoort ziekenhuis overgebracht. Haar bromfiets is total loss.