Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Zaterdag 17 en zondag 18 november 2001
Grote aanvoer verwacht op Autotron Najaars Oldtimerbeurs

ROSMALEN In het schuurtje waarin het pronkjuweel van de enthousiaste oldtimerbezitter staat, brandt in deze tijd van het jaar nog laat het licht. Na een fantastisch toerseizoen is het nu weer de tijd voor het uitvoeren van de broodnodige reparaties- en onderhoudswerkzaamheden. De auto moet over een paar maandjes weer in topconditie zijn. Om de sleutelaars aan de benodigde onderdelen te helpen houdt Autotron al vele jaren in november een oldtimerbeurs. De Najaarsbeurs staat dit keer op de agenda in het weekend van 17 en 18 november.

De beurs in november is zonder twijfel het grootste en drukst bezochte oldtimerevenement op Autotron. Het is namelijk niet een beurs waarop uitsluitend de doorgewinterde doe-het-zelver afkomt voor nieuwe zuigerveren, een gereviseerde dynamo, een setje bougies of een nieuw koplampglas. Integendeel! Menig bezitter van een klassieke auto grijpt deze gelegenheid aan voor een gezellige reünie met gelijkgestemden. Terwijl de foto's van het afgelopen seizoen worden bekeken, kunnen er plannetjes worden gesmeed voor volgend jaar. Welke toerritten staan er voor 2002 op het programma? De laatste jaren worden op de oldtimerbeurzen steeds meer compleet gerestaureerde auto's te koop aangeboden. Wie met plannen rondloopt een eigen klassieker aan te gaan schaffen, kan 17 en 18 november een prima indruk krijgen van wat er op dit moment zoal te koop is en wat de prijzen doen. Uiteraard kan er ook gekocht worden. In ExpoDome staan in november ruim tweehonderd exemplaren op een nieuwe eigenaar te wachten. Uit ervaring weet beursmanager Theo van Delft dat in vergelijking met de beurzen in het voorjaar en de zomer er meer echte "oudjes" uit de jaren'20 en'30 worden aangeboden. "Dat komt omdat de aanbieders weten dat zij met hun handel gegarandeerd binnen staan. Voor de Citroëns Traction, de A-Fords, de Chevrolets, Buicks, Mercedessen en modellen van tientallen andere merken hebben wij in het ruime ExpoDome en de Spykerhal een uitstekend plaatsje gereserveerd", meldt Theo van Delft. In deze ruimtes hebben tevens vele handelaren hun nering in ruim driehonderdvijftig onderdelenstands uitgestald. Er is zelfs een sleutelmaker aanwezig die met de grootste precisie contactsleutels dupliceert.

De Autotron-beurzen staan al vele jaren te boek als zeer gezellig. Om die reden trekken de happenings ook veel bezoekers die zin hebben in een gezellig dagje uit. Tijdens de beurs is ook AutoDome voor de bezoekers geopend. AutoDome biedt onderdak aan de unieke Autotron-automobielcollectie en presenteert op uiterst attractieve wijze samen met de automotive-industry talloze aspecten van mobiliteit.

De Internationale Najaars Oldtimerbeurs is zaterdag 17 en zondag 18 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt f 17,50 voor volwassenen en f 10,00 voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Autotron is gelegen aan de A 50 's Hertogenbosch Nijmegen. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292 (niet kosteloos).

Voor meer informatie bel de Autotron Infolijn: 073-5233300.

Rosmalen, augustus 2001