Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.20 uur.
Inbrekers aangehouden

UTRECHT- In de nacht van donderdag op vrijdag werden 3 Utrechters aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een bedrijf.

Een getuige zag dat een drietal jongens zich verdacht ophield bij een bedrijf gelegen aan de Pagelaan. De politie werd gewaarschuwd en trof niemand bij de school aan maar de agenten constateerden wel dat er pogingen waren ondernomen om een raam open te breken.

In de omgeving werd een onderzoek instelden in de bosjes werden de drie Utrechters in de leeftijd van 18 en 19 jaar aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Winkeldief gepakt

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een 52-jarige winkeldief uit Utrecht aangehouden.

De 52-jarige man liep door een winkel gelegen aan het Hammerskjoldhof en wist in een onbewaakt ogenblik een aantal sieraden in zijn zak te stoppen en wilde weglopen. Winkelpersoneel zag dat de sieraden weg waren en waarschuwde de politie.

De man werd aangehouden door de politie en de juwelen ter waarde van 7600 gulden kon hij achterlaten in de winkel.

Hennepplantage aangetroffen

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd omstreeks een uur een hennepplantage aantroffen op de Larixstraat.

Na binnengekomen informatie ging de politie poolshoogte nemen bij de woning. De 30-jarige bewoonster gaf aan geen hennepplanten te verbouwen. Na een onderzoekje in de woning werden 327 planten aangetroffen in een professioneel opgezette kwekerij.De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De planten en apparatuur zullen worden vernietigd.

Aanrijdingen letsel

DE MEERN- Op donderdagavond vond er een aanrijding plaats op de Rijksstraatweg waarbij een 34-jarige automobiliste uit De Meern en een 25-jarige automobiliste eveneens uit de Meern gewond raakten. De 34-jarige reed op de Rijksstraatweg en wilde op een gegeven moment links afslaan. Kennelijk had ze niet in de gaten dat hier de 25-jarige automobilist reed en een frontale aanrijding volgde. De dames werden met verschillende verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De autos raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.

UTRECHT- Op donderdagmiddag raakte omstreeks half vier een 16-jarige jongen uit Maarssen gewond nadat hij van een bromfiets was afgevallen. De jongen reed als passagier op een bromfiets over de Amsterdamsestraatweg. Op een gegeven moment haalde de 16-jarige bestuurder uit Maarssen een fietser in. Door nog onbekende reden vielen de jongens van de bromfiets waarbij de passagier een hersenschudding opliep en werd vervoerd naar het ziekenhuis.