Politiebericht Flevoland: district Noord 15-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Overleden
EMMELOORD Een 42-jarige man uit Wolvega is woensdagavond ten gevolge van een ongeval op de Nagelerweg overleden. Hij fietste in noordelijke richting over het fietspad van de Nagelerweg. Ter hoogte van de kruising met de Hannie Schaftweg bevond hij zich vermoedelijk op de linkerweghelft en kwam in botsing met een 17-jarige bromfietser uit Nagele die in zuidelijke richting reed. De fietser overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De GGD-ambulance kwam ter plaatse. De bromfietser raakte gewond (letsel onbekend) en is door GGD-personeel overgebracht naar het Dokter Jansenziekenhuis te Emmeloord.

Opening wijkposten
DRONTEN De politie vindt contact met het publiek essentieel. Kennen en gekend worden. Daar gaat het om. Om nog dichter bij het publiek te zijn, krijgen ook wijkagenten een plek in de wijkposten binnen de gemeente Dronten. Deze worden vrijdagmiddag officieel geopend. Om 16:00 uur de wijkpost van Biddinghuizen (De Voor 55), om 17:00 uur de wijkpost van Dronten (Kampanje 9) en om 18:00 uur de wijkpost van Swifterbant (Granietstraat 19/21). Iedereen is welkom bij deze feestelijke openingen.

Verlichting
LELYSTAD Vandaag start de politie in samenwerking met 3VO een verlichtingscontrole. Voor hun eigen veiligheid is het essentieel dat fietsers en bromfietsers in het donker met hun licht aan fietsen/rijden. Zo zijn ze zelf ook zichtbaar voor ander verkeer en kunnen ongelukken voorkomen worden. Daarom controleert de politie in samenwerking met 3VO de komende tijd de verlichting. Vanaf vandaag tot eind november waarschuwt de politie. (Brom)fietsers die geen licht voeren, krijgen de kans om hun verlichting in orde te maken. In december krijgen (brom)fietsers die hun licht niet in orde hebben, een boete. Vanavond kunnen geïnteresseerden op het Stadhuisplein (Ducaatplein) meer informatie krijgen bij het mobiele informatiecentrum van 3VO. Pers die vragen heeft, kan zich daar om 19 uur bij Saskia van Bruinessen, voorlichter politie Flevoland, melden.

Aanhoudingen
LELYSTAD De politie kreeg woensdagnacht een melding van een overval op een horecagelegenheid op de Voorstraat. Ter plaatse troffen agenten een man met snijwonden in zijn gezicht aan. Het slachtoffer, een 36-jarige Lelystedeling, is aan zijn verwondingen in het Zuiderzeeziekenhuis behandeld. Volgens de 36-jarige had de verdachte een geldkist gegrepen en wilde deze meenemen. De Lelystedeling probeerde de verdachte tegen te houden waardoor een worsteling ontstond. Hij werd volgens zijn verklaring bedreigd met een mes waardoor hij snijwonden opliep. De verdachte vluchtte. De politie ging meteen op zoek naar de verdachte. Deze kon iets later aangehouden worden op de Griend. De 29-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

LELYSTAD De politie hield op de Praamweg twee Lelystedelingen (13 en 14 jaar) aan op verdenking van diefstal van een bromfiets. Agenten die bezig waren met een visserijcontrole, zagen een bromfiets met een lekke band rijden. Op de bromfiets zaten twee jongens. De agenten spraken de jongens aan. Omdat zij vermoedden dat de jongens de bromfiets gestolen hadden, zijn ze aangehouden. Vermoedelijk is de bromfiets uit de Gordiaan ontvreemd. De 13-jarige is na verhoor heengezonden. De 14-jarige die voor een soortgelijk voorval eerder aangehouden was, is ingesloten op het politiebureau. De ontvreemde bromfiets waar nog geen aangifte van gedaan is, is overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Alcohol
BIDDINGHUIZEN Op het Koolzaadhof is woensdagnacht een 40-jarige automobilist uit Biddinghuizen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen dat zijn achterlicht stuk was en wilden de automobilist hierop aanspreken. De bestuurder stopte uit eigen initiatief, maar reed toen verder. Omdat zij vermoedden dat de man alcohol genuttigd had, vroegen ze hem mee te doen aan een blaastest, maar hij weigerde. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaraan kon of wilde hij niet meewerken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een rijverbod van 24 uur is hij heengezonden.

Controles
LELYSTAD Woensdag hield de politie verschillende verkeerscontroles. Automobilisten werden gecontroleerd op het wel of niet dragen van autogordels. De meeste automobilisten droegen hun autogordels. In het kader van het Easy Rider project werden bromfietsers gecontroleerd. Van de tien bromfietsers kreeg maar één een boete voor het niet in orde hebben van zijn uitlaat. De rest van de bromfietsers hadden alles in orde.