Ingezonden persbericht

Persbericht

48ste Grand Prix van Macau

Nederlanders naar voorlopige eerste startrij

Macau, donderdag 15 november. Met Duncan Huisman op de voorlopige pole positie en Tom Coronel daar direct achter hebben de beide Nederlanders in de Carly Motors BMW's de rest van het 36 wagens tellende startveld vooralsnog het nakijken gegeven. De prestigieuze toerwagenrace in de straten van Macau welke zondag wordt verreden kent morgen nog een kwalificatietraining, waar de definitieve startopstelling zal worden bepaald.

Huisman, verleden jaar debuterend op het stratencircuit in de voormalige Portugese kolonie, reed zich tijdens de eerste (vrije) training al in de voorste gelederen met een derde plaats. Toen het er echter op aan kwam, ging de Nederlander er eens goed voor zitten. "Het begin van de tijdtraining heb ik nog gebruikt op de baan beter te leren kennen. Vooral het bepalen van je rempunten is belangrijk. Tegen het einde van de kwalificatie kreeg ik nieuwe (Michelin) banden, voerden we de bandenspanning iets op en ging ik er echt voor zitten en kwam die superronde waarin alles goed ging. Ja, 't was me het rondje wel in die smalle straten hier", besloot een zeer tevreden Huisman.

Coronel, nog snelste tijdens de vrije training, trainde uiteindelijk naar de voorlopige tweede plaats. Dat ging echter niet bijzonder voorspoedig. " Het ging niet zoals het moest gaan", vertelde een gedreven Coronel na afloop. "Ik had nog steeds last van een stroomstoring. In mijn eerste tijdronde voelde ik een mega onderstuur en reed de pits in. Een leeglopende achterband was de oorzaak. Tegen het einde van de training, met nieuwe banden en meer spanning daarin, kon ik nog twee tijdronden rijden. De eerste daarvan kreeg ik te maken met langzamere rijders, de tweede ging goed. Morgen zit er meer in. Ik heb slechts vijf tijdronden gereden, maar heb nog meer ronden nodig om de baan echt goed te leren kennen. Het is heel anders dan in mijn Formule 3-tijd."

Tuner Carly Pellinkhof was tevreden over de prestaties van zijn rijders. "Voor morgen gaan we nog wat kleine zaken oplossen waaronder de electrische problemen van Tom."

Voor nadere informatie: Tom Coronel (06-53140989 ); Duncan Huisman (06-21280028); Carly Pellinkhof (06-21856961 ).