Ingezonden persbericht

InterNLnet biedt abonnees lagere telefoontarieven

NIJMEGEN, 15-11-2001 -- InterNLnet b.v. gaat met ingang van 1 december a.s. haar diensten leveren via één landelijk 06760-inbelnummer. De provider biedt telefoontarieven die aanzienlijk voordeliger zijn dan de tarieven van KPN. InterNLnet abonnees kunnen een stuk goedkoper internetten en ontvangen voortaan een factuur van de provider voor de telefoonkosten van hun internetgebruik.

InterNLnet rekent voor daluren 60 eurocent per uur (NLG 1,32), als standaardtarief 1,25 euro (NLG 2,75) per uur en als nachttarief 45 eurocent (NLG 0,99) per uur. Om inzichtelijk te maken hoe de verschillende telefoontarieven zich tot elkaar verhouden, staat op de site van de internet provider () een overzicht waarin de nieuwe tarieven vergeleken worden met de meest gunstige telefoontarieven van KPN (de voordeelnummers van het KPN BelPlus abonnement). Voor mensen die voor hun internetverbinding geen gebruik maken van voordeelnummers, loopt het voordeel nog hoger op. Daarnaast brengt InterNLnet alleen een starttarief in rekening als een internetverbinding volledig tot stand komt. Het komt regelmatig voor dat mensen een foutieve combinatie van hun gebruikersnaam en wachtwoord intikken, waardoor hun telefoonlijn in werking is, maar de uiteindelijke internetverbinding niet tot stand komt. Als een dergelijke vergissing in een router terecht komt, die automatisch herhaalde inbelpogingen doet, dan kunnen vooral bij bedrijven de telefoonkosten van mislukte internetsessies behoorlijk oplopen. Voor klanten van InterNLnet geldt vanaf 1 december a.s. het motto: geen geslaagde internetverbinding, geen kosten.

Voor InterNLnet abonnees die regelmatig vanaf verschillende locaties of mobiel verbinding maken met het internet heeft InterNLnet ook voorzieningen getroffen. Het blijft mogelijk om op deze manieren een internetverbinding tot stand te brengen. Wel betalen internetters die op deze wijze inbellen de gebruikelijke telefoontarieven van KPN.



Ingezonden persbericht