Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur
Aanbieden gestolen auto

UTRECHT Tijdens de surveillance werd de politie woensdagavond aangesproken door een 35-jarige man uit Utrecht die vertelde dat hem zojuist een gestolen auto te koop was aangeboden.

Na een korte zoektocht in de wijk troffen de agenten omstreeks half negen de bewuste auto aan. Via de meldkamer werd het kenteken nagevraagd. De auto bleek twee dagen eerder gestolen te zijn. Op dat moment kwam er een man aanlopen die geheel voldeed aan het opgegeven signalement. De 28-jarige verdachte uit Utrecht werd door de agenten aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De gestolen auto werd afgevoerd

Straatroof

UTRECHT Woensdagmiddag werd een vrouw beroofd van haar handtas.

Omstreeks kwart over vijf liep een 69-jarige vrouw uit Utrecht over de Oudegracht. Kort voor de Lange Smeestraat kwam er een onbekende jongen op een scooter achter haar rijden en griste plotseling de tas van haar schouder. Hierdoor kwam de vrouw ten val en werd over een afstand van vijf meter meegesleurd. Na behandeling door ambulancepersoneel kon het slachtoffer naar huis.

De verdachte reed weg over de Oudegracht. Het signalement van de jongen luidt: donker getinte huidskleur, leeftijd 16 jaar. Hij was gekleed in een donker lederen jack en reed op een donkere scooter.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, 0900 88 44.

Baldadige mannen aangehouden

UTRECHT- Op donderdagmiddag werden drie Utrechters aangehouden nadat ze verschillende vernielingen hadden gepleegd.
Een getuige zag dat de mannen in de leeftijd van 23 en 25 jaar tegen fietsen aanschopten op de Burgemeester Reigerstraat. Vervolgens ging een van de mannen op een auto staan en schopte verschillende deuken in de motorkap. De gewaarschuwde politie kon het drietal in de omgeving aanhouden en insluiten voor verhoor.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op donderdagochtend omstreeks half een werd een 39-jarige man uit Houten aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in een auto reed. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de busbaan nabij het Vredenburg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken en op het bureau blies hij 1.25 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
UTRECHT- Op woensdagavond werd een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op een snorfiets reed. Agenten zagen de man rijden op de Biltse Rading rijden en bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Op het bureau blies hij 1.70 promille. Nader onderzoek wees uit dat de man in het verleden al twee keer eerder onder invloed had gereden. Tevens bleek hij nog een boete van 2.430 gulden te hebben openstaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade werd woensdagmiddag een vrouw aangehouden voor het stelen van kleding.

Door oplettend winkelpersoneel werd gezien dat de 30-jarige verdachte uit Oss (Brabant) een jas uit het rek pakte. Na enige tijd verliet de vrouw de winkel zonder de jas af te rekenen. Het personeel hield de vrouw aan in afwachting van de politie.

De verdachte werd door de politie voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat zij ook nog voor negen dagen de cel in moest voor een aantal andere feiten.