Gemeente Rotterdam

Veiling van Veelkleurige ideeen

Een veiling van acht veelkleurige ideeën vormt op dinsdag 20 november de afsluiting van het werk van het Kleurenpalet in 2001. Tijdens deze veiling bieden organisaties, gemeentelijke diensten, burgers en andere instellingen op veelkleurige producten die het Kleurenpalet heeft bedacht. Het Kleurenpalet 2001 bestaat uit een groep van tien Rotterdammers met diverse achtergronden die voor het collegeprogramma Veelkleurige Stad gevraagd zijn om ideeën te bedenken die het multiculturele karakter van Rotterdam tastbaar maken. De veiling vindt plaats van 18.00 uur - 20.30 uur in het Vendu notarishuis, Kipstraat 54 in Rotterdam.

Een van de ideeën van het Kleurenpalet is Het Kinderspel, een verzameling van kinder- en gezelschapsspelletjes uit verschillende culturen. Met deze verzameling kunnen scholen het gymnastiekonderwijs een veelkleurige impuls geven. Een ander idee is de Fun-drinking-and-dancing-gids. Een michelinachtige gids waarin uitgaansgelegenheden sterren krijgen voor o.a. gastvrijheid, in het bijzonder om klanten duidelijkheid te geven over het deurbeleid van deze uitgaansgelegenheden.
De veiling staat onder leiding van veilingmeester Hordijk van het Vendu Notarishuis en wordt afgesloten door wethouder Herman Meijer (o.m. diversiteitbeleid). De bieder die de beste perspectieven biedt op uitvoering van een idee, mag zich de nieuwe eigenaar noemen. Daarnaast krijgen bezoekers bij aankomst een voucher van fl.100,-. Daarmee kunnen zij mee bieden op de ideeën. De gemeente zet de biedingen om in een daadwerkelijke financiële bijdrage en stelt daarnaast een startpremie beschikbaar voor de uitvoering van het idee.

De acht ideeën die worden geveild zijn: Het Kinderspel, Kunst aan de Maasboulevard, Multicultureel
Triviant, Wijktalentenjact, Fun-drinking-and-dancing-gids, Ambulante markt, Posters en Zuilen en Geschiedenis uit de oorspronkelijke omgeving vastleggen. Veelkleurige Stad heeft een prospectus uitgebracht waarin alle ideeën staan beschreven. Deze kunt u opvragen bij het secretariaat: 010-417 25 22.
Aan het Kleurenpalet 2001 namen deel: Hassan Kasmi, Peggy Wijntuin, Ümit Ardic, Carrie Jansen, Shirley Cecilson, Mark Heijne, Paul Emonts, Mark van Eerden, Omar Alitou en Kor Kegel.