Politiebericht Venlo 15-11-2001
Mediaberichten 15 november, 17.45 uur (laatste berichten)

BAEXEM Verkeersgewonde

BAEXEM Een 28-jarige vrouw uit Herten raakte donderdagmorgen gewond bij een aanrijding. Op de kruising Rijksweg Dorpsstraat kwam zij in aanrijding met een 46-jarige vrouw uit Heythuysen. Deze laatste automobiliste verleende geen voorrang aan de vrouw uit Herten (die over de Rijksweg reed).

Na de aanrijding schoot de vrouw uit Herten door naar de andere weghelft waar ze in botsing kwam met een 44-jarige automobilist uit Eind. Daarna kwam ze tegen een geparkeerde auto tot stilstand. De vrouw is met diverse verwondingen opgenomen in het St. Laurentiusziekenhuis in Roermond. De 46-jarige vrouw hield nekletsel over aanhet ongeval. De man uit Eind raakte niet gewond.

SEVENUM Vals geld

SEVENUM Een onbekende man heeft woensdag 14 november bij verschillende Sevenumse winkeliers geprobeerd om met een vals briefje van 50 gulden te betalen. Bij een winkel aan de Kerkstraat en een winkel aan het Pastoor Vullinghsplein is de betaling daadwerkelijk gelukt. Een andere winkelier aan het Pastoor Vullinghsplein weigerde het briefje als betaalmiddel. Het vals geld werd aangeboden door een Duits sprekende man. De winkeliers hebben elkaar onderling gewaarschuwd nadat de valsheid werd ontdekt. Bij het controleren van de briefjes onder de blauwe lamp werd meteen duidelijk dat het om een vals briefje gaat; het biljet licht helemaal op onder het blauwe licht. De politie stelt een onderzoek in.

REGIO - 298 bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie Limburg-Noord heeft bij snelheidscontroles in Weert, Heel, Venlo en Belfeld 298 automobilisten bekeurd.

WEERT - Op de Ringbaan Noord zijn woensdagmiddag zeven automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogste snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 122 km/uur waar maximaal 70 km/uur is toegestaan.

HEEL - Op de Napoleonsweg zijn woensdagmiddag 21 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogste snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 130 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

VENLO - Op de Herungerweg zijn woensdagmiddag 80 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogste snelheid van de 337 gecontroleerde voertuigen bedroeg 78 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Karel van Egmondstraat zijn woensdagmiddag 103 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogste snelheid van de 459 gecontroleerde voertuigen bedroeg 88 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

BELFELD - Op de Rijksweg Noord zijn woensdagavond 87 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogste snelheid van de 642 gecontroleerde voertuigen bedroeg 91 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

REGIO - Verlichtingscontroles

De politie Limburg-Noord heeft bij snelheidscontroles in Tegelen en Venray elf bekeuringen uitgedeeld.

TEGELEN - Bij een verlichtingscontrole op verschillende locaties in Tegelen zijn woensdagavond vier fietsers bekeurd voor het fietsen zonder licht. Verder is één automobilist bekeurd voor het rijden zonder dimlicht.

VENRAY - Bij een verlichtingscontrole op verschillende locaties in Venray zijn dinsdagavond vier fietsers bekeurd omdat ze zonder licht fietsten. Bij de controle zijn ook twee automobilisten bekeurd voor foutief parkeren.