Partij van de Arbeid

Vrijwilligers zijn `vaak onzichtbaar, altijd onmisbaar'

11- 13, 2001

Op maandagavond 12 november opende Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven de uitreiking van de PvdA-vrijwilligersprijs in Ridderkerk met de woorden: `vaak onzichtbaar, altijd onmisbaar'. Fractievoorzitter Ad Melkert reikte de jaarlijkse vrijwilligersprijs uit aan mevrouw Bijsterbosch van de Stichting wijkactiviteiten Slikkerveer.

In een afgeladen zalencentrum in Ridderkerk stelde Jeltje van Nieuwenhoven de vijf genomineerden voor de vrijwilligersprijs aan het publiek voor. Aan Ad Melkert was gevraagd de winnaar van de avond bekend te maken: `Ook ik ben ooit begonnen als vrijwilliger', zei hij in een toespraak tot de gelukkige. Ook feliciteerde hij de PvdA Ridderkerk met het succesvolle initiatief dat zeker in het Internationale Jaar van de Vrijwilliger goed tot zijn recht komt. In de persoon van mevrouw Bijsterbosch van de Stichting wijkactiviteiten wilde Melkert alle Ridderkerkse vrijwilligers eren.

's Ochtends bracht Jeltje van Nieuwenhoven een bezoek aan activiteitencentrum voor allochtone vrouwen in Dordrecht. Hier sprak zij met de vrouwen over hun dagelijkse werkzaamheden en de combinatie van werk met zorgtaken. Tegelijkertijd bracht Ad Melkert een bezoek aan de 03-iaschool. Tijdens dit bezoek sprak hij met medewerkers over de voorschoolse opvang, het voorkomen van taalachterstanden en de samenwerking met ouders. Daarnaast nam hij deel aan een activiteit van de peutergroep.

's Middags bracht Ad Melkert eveneens in Dordrecht een bezoek aan het Albert Schweitzerziekenhuis. Melkert, die in januari al een werkweek lang in het Gooi-Noord Ziekenhuis in Hilversum doorbracht, sprak over oplossingen voor het huisartsenprobleem, de uitbreidingsplannen, de aanpak van de wachtlijsten en het personeelsbeleid. Ook vond een rondetafelgesprek plaats met nieuwe medewerkers, met als thema "werken in de zorg". Jeltje van Nieuwenhoven bezocht gelijktijdig een wooncomplex voor ouderen.

Het werkbezoek van de nummer één en de nummer twee op de kandidatenlijst van de PvdA was de eerste in een reeks van werkbezoeken in het kader van de week 'De nieuwe overheid'. In het concept-verkiezingsprogramma geeft de Partij van de Arbeid aan dat ze de overheid weer terug wil geven aan de mensen, en het sociaal contract wil versterken door de toegenomen welvaart te benutten voor eerherstel van het publieke domein. Het gaat erom dat we dingen samen blijven doen, in plaats van ieder voor zich. De PvdA wil samen met de burgers het overheidsapparaat hervormen.

Partij van de Arbeid