Voedingscentrum
Gezonde voeding: van verbod naar genot
Vooraankondiging
Gezonde voeding draagt bij aan de kwaliteit van leven en de preventie
van welvaartsziekten. Wat gezonde voeding inhoudt, is bekend. Toch
eten weinig mensen volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad. Het
aantal personen met overgewicht neemt bijvoorbeeld sterk toe, de
groente- en fruitconsumptie daalt en de sociaal-economische
gezondheidsverschillen worden nog steeds groter. Het veranderen van
voedingsgedrag blijkt moeilijk, net als dat van andere
leefstijlfactoren.
Voedingscentrum Nederland en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten
organiseren daarom het symposium Gezonde voeding: van verbod naar
genot. Hoe kunnen we in Nederland de wenselijke en werkelijke
consumptie dichter bij elkaar brengen? Hoe bewerkstellig je gezond
gedrag waar gezond eten onderdeel van is? Het symposium geeft
wetenschappelijke achtergronden en praktische informatie.
Op het plein van Het Grote Genieten, met onder andere een proeflokaal
en kookclinic, kunnen de bezoekers het genot van voeding proeven.
Tijdens de break-out sessies debatteren geïnteresseerden in kleinere
groepen over een van de vele facetten en invalshoeken van gezond
voedingsgedrag.
Datum: 15 november 2001
Tijdsduur: 9.00-16.30 uur
Plaats: Jaarbeurs Utrecht, Irenehal
Doelgroep: Voedingsvoorlichters (o.a. diëtisten en huisartsen)
Organisatie: Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)
Voedingscentrum Nederland
Kosten: f 195,- voor leden NVD en abonnees Voeding Nu
f 100,- voor studenten en 60-plussers
f 350,- voor andere belangstellenden
Inlichtingen: Voedingscentrum Nederland, Hilke Pols. Telefoon: 070 306
88 83, fax: 070 3504259, E-mail: symposium@vc.agro.nl
Accreditatie is aangevraagd bij de Landelijke Huisartsen Vereniging.
De Nederlandse Vereniging van Diëtisten kent het symposium 4,5
studiebelastingsuren toe.