Voedingscentrum
Gezonde voeding: van verbod naar genot
Vooraankondiging

Gezonde voeding draagt bij aan de kwaliteit van leven en de preventie van welvaartsziekten. Wat gezonde voeding inhoudt, is bekend. Toch eten weinig mensen volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad. Het aantal personen met overgewicht neemt bijvoorbeeld sterk toe, de groente- en fruitconsumptie daalt en de sociaal-economische gezondheidsverschillen worden nog steeds groter. Het veranderen van voedingsgedrag blijkt moeilijk, net als dat van andere leefstijlfactoren.

Voedingscentrum Nederland en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten organiseren daarom het symposium Gezonde voeding: van verbod naar genot. Hoe kunnen we in Nederland de wenselijke en werkelijke consumptie dichter bij elkaar brengen? Hoe bewerkstellig je gezond gedrag waar gezond eten onderdeel van is? Het symposium geeft wetenschappelijke achtergronden en praktische informatie.

Op het plein van Het Grote Genieten, met onder andere een proeflokaal en kookclinic, kunnen de bezoekers het genot van voeding proeven. Tijdens de break-out sessies debatteren geïnteresseerden in kleinere groepen over een van de vele facetten en invalshoeken van gezond voedingsgedrag.

Datum: 15 november 2001
Tijdsduur: 9.00-16.30 uur
Plaats: Jaarbeurs Utrecht, Irenehal
Doelgroep: Voedingsvoorlichters (o.a. diëtisten en huisartsen) Organisatie: Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) Voedingscentrum Nederland
Kosten: f 195,- voor leden NVD en abonnees Voeding Nu f 100,- voor studenten en 60-plussers
f 350,- voor andere belangstellenden
Inlichtingen: Voedingscentrum Nederland, Hilke Pols. Telefoon: 070 306 88 83, fax: 070 3504259, E-mail: symposium@vc.agro.nl

Accreditatie is aangevraagd bij de Landelijke Huisartsen Vereniging. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten kent het symposium 4,5 studiebelastingsuren toe.