Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-11-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.40 uur
Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Op maandag 12 november heeft de politie een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond tussen half twaalf in de ochtend en kwart over één in de middag op de Sluyterslaan plaats. Veertig automobilisten werden gecontroleerd op het dragen van de autogordel en het bij zich hebben van rij- en kentekenbewijs. Zeven bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tevens werd een bromfietser bekeurd voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Bromfietser en fietser botsen

NIEUWEGEIN Op maandag 12 november heeft een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser plaatsgevonden. Beiden raakten gewond.

Even na zes uur in de avond botste op de Plettenburgerbaan een 21-jarige bromfietser uit Nieuwegein op een 16-jarige fietser uit Nieuwegein. Daar beiden niet aanspreekbaar waren, weet de politie tot op heden niet de precieze oorzaak van de aanrijding. Beiden werden met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De fietser werd met een hersenkneusing in het Sint Antoniusziekenhuis opgenomen. De bromfietser werd met een gebroken arm naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Bromfietscontrole

IJSSELSTEIN Op maandag 12 november heeft de politie een brom- en snorfietscontrole gehouden.

De controle vond in de middag op de Panoven plaats en werd tussen half twee en vier uur gehouden. Van de veertien gecontroleerde bromfietsen bleken er vijf te zijn opgevoerd. In totaal werden acht bekeuringen uitgeschreven.