Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur
Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd omstreeks half vier een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij in een auto had ingebroken. Een getuige zag dat de man een auto openbrak die stond geparkeerd op de Da Costakade. De politie werd gewaarschuwd en trof de man liggend op de voorstoelen aan. De man verklaarde dat de auto van een vriend was en hij toestemming had om in de auto te slapen. Onderzoek wees uit dat hij de auto had opengebroken en de eigenaar niet kende. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Stopteken negeren

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd omstreeks kwart voor vier een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat hij in een vermoedelijk gestolen auto reed. Surveillerende agenten zagen de man rijden in een auto op de Papendorpseweg. Het rijgedrag van de man, slingerend, was voor de agenten aanleiding om hem een stopteken te geven. In plaatst van de stoppen verhoogde de man zijn snelheid en een achtervolging werd ingezet. Via de Waterlinieweg en de A12 vloog de man bij de afslag Nieuwegein uit de bocht en botste tegen een hekwerk. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Vermoedelijk is de auto van diefstal afkomstig.

Verlichtingscontrole

UTRECHT- Op dinsdagavond werden er fietsverlichtingscontroles gehouden op de Baden Powellweg, het Ledig Erf en de Maliesingel. In totaal kregen 247 fietsers een bekeuring vanwege het niet voeren van de vereiste verlichting. De politie zal de komende weken nog geregeld controles uitvoeren op de fietsverlichting.