Politiebericht Flevoland: gehele regio 13-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Aanrijdingen met gewonden
ALMERE Een 22-jarige automobilist uit Almere schatte maandagavond op de Botterweg een bocht verkeerd in. Hij reed rechtdoor en kwam in de bermsloot tot stilstand. De bestuurder is met letsel aan het hoofd overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn passagiers bleven ongedeerd.

ZEEWOLDE Op de kruising van de Flevoweg met de Gouwzee verleende maandagmiddag een 27-jarige automobiliste uit Zeewolde geen voorrang aan een 35-jarige plaatsgenoot, eveneens in een personenauto. De bestuurster droeg geen gordel en raakte met haar hoofd de voorruit. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.

BIDDINGHUIZEN Een 82-jarige automobilist uit Biddinghuizen zag maandagmiddag op de Oldebroekerweg te laat een stilstaande vrachtauto, die bieten stond te laden. Hij reed tegen de achterkant van die vrachtauto aan en brak zijn sleutelbeen. Hij is per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Vermoedelijk heeft de verdachte alcohol gedronken. Om medische redenen is hem geen ademtest maar een bloedproef afgenomen. De uitslag volgt over circa een week.

LELYSTAD Op de uitvoegstrook van de A-6 bij Lelystad ontstond maandagmiddag een kleine file, waardoor er al uitgevoegd moest worden op de vluchtstrook. Twee automobilisten zagen dit te laat. De voorste automobiliste, een 44-jarige inwoonster van Lelystad, kon nog krachtig remmen, maar de daarachter rijdende 34-jarige plaatsgenoot, was te laat en reed achterop de voor hem rijdende auto. De 44-jarige Lelystedelinge is met nekklachten overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Overval
LELYSTAD Maandagavond is een woning aan de Schardamstraat overvallen door twee onbekende mannen. In de woning is een autorijschool gevestigd. De bewoner en zijn 21-jarige dochter werden geblinddoekt en vastgebonden, waarna de woning werd doorzocht. De daders zijn verdwenen met een kluis met onbekende inhoud.

Beroving
LELYSTAD Een 25-jarige inwoner van Lelystad is maandagavond op het Stationsplein beroofd van zijn koffer. Hij kwam vanaf het station en verleende voorrang aan een bromscooter waarop twee jongens zaten. Tijdens het passeren werd hem de koffer uit de handen gerukt. In de koffer zaten een laptop en diverse identiteitsdocumenten.