Politiebericht Friesland: Friesland 13-11-2001
Politieberichten van 12/11 (13.00) t/m 13/11 (07.00)

Holwerd: auto te water
Maandag omstreeks 11.10 uur reed een auto, bestuurd door een 28-jarige inwoner van Surhuisterveen, over de Ljouwerterdyk. De auto kwam uit de richting van Blija en reed in de richting van Holwerd. Op een gegeven moment kwam de auto in de zuidelijke berm terecht, de bestuurder corrigeerde dit door naar links te sturen. Hij deed dit waarschijnlijk te krachtig waarna de auto de weg overschoot en in de noordelijke berm terecht kwam. Hier sloeg de auto over de kop en kwam op zijn rechterzijkant in de sloot terecht. Naast de bestuurder zaten vier personen in de auto: een 34-jarige inwoner van Kootstertille, een 18-jarige inwoner van Surhuizum, een 34-jarige inwoner van Surhuisterveen en een 35-jarige inwoner van Drachten. Alle vijf inzittenden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De verwondingen vielen mee, waarschijnlijk worden alle vijf wel ter observatie opgenomen.

Houtigehage: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 22.00 uur reed een 19-jarige automobilist uit Houtigehage over de ds. Visscherwei. Ter hoogte van de t-kruising met de Bethlehemsreed richtte de vrouw haar aandacht op de cassettespeler, omdat het bandje was afgelopen. Een 43-jarige automobilist uit Boelenslaan reed over de Bethlehemsreed. Bij de kruising wilde hij linksaf slaan. Hij dacht voorrang te krijgen van de vrouw die van links kwam. De auto van de man trok op en de vrouw, die de man te laat zag, remde nog iets af, maar botste vervolgens tegen de linkerzijkant van de auto van de man uit Boelenslaan. De man sloeg door de klap met zijn hoofd tegen de linker portierruit en liep een hoofdwond op. De vrouw liep nekletsel op. Zowel de man uit Boelenslaan als de vrouw uit Houtigehage werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: diefstal uit auto
In den nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd in de Pelikaanstraat. Het raam aan de bestuurderskant was vernield. Ontvreemd werden een bril, een radio-cdspeler en een 20-tal cds. De schade bedraagt enkele duizenden guldens. Aangifte is gedaan door een 64-jarige inwoner van Leeuwarden.

Joure: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 15.15 uur reed een 16-jarige fietser uit Joure, komend vanuit de Geert Knolweg, over de Koningin Wilhelminalaan. Hij was bezig, al fietsend, het voorspatbord van zijn fiets te repareren en zat voorovergebogen over het stuur. Daardoor zag hij een rechts van de weg geparkeerde auto niet staan. De jongen reed tegen de achterkant van de auto. Hij sloeg met de linkerkant van zijn gezicht door de achterruit. De jongen is, gewond aan zijn gezicht, voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Heerenveen: bedreiging met mes
Maandag omstreeks 16.20 uur wilde een 66-jarige inwoner van Heerenveen een horecagelegenheid betreden aan de Vermaningsteeg. De man had reeds een verbod voor deze zaak. Omdat hij toch naar binnen wilde, werd hij tegengehouden door een 36-jarige inwoner van Heerenveen. De 66-jarige bedreigde de 36-jarige met een mes. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de 36-jarige gewond raakte aan zijn hand. Doordat een paar klanten ingrepen, werd erger voorkomen. De 36-jarige heeft aangifte gedaan van bedreiging en lokaalvredebreuk.

Leeuwarden: inbraak woning
Maandag overdag werd ingebroken in een woning aan de Antillenweg. Men kwam binnen door een raam te forceren. Ontvreemd werd een videorecorder. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoner van Leeuwarden.

Sneek: drie aanhoudingen na verkeersruzie
Maandag omstreeks 16.20 uur kreeg de politie een melding dat in de Drakenstraat vanuit een auto werd geschoten op een andere auto. Het betrof waarschijnlijk een ruzie omdat men elkaar in de nauwe straat niet kon passeren. Dit leidde tot de onenigheid. De auto, van waaruit, volgens de melding, geschoten werd, werd even later aangetroffen op de Singel. Twee verdachten, een 31- en een 24-jarige inwoner van Sneek, werden aangehouden. De twee verdachten en de auto zijn overgebracht naar het bureau. Even later werd een 20-jarige inwoner van Sneek aangehouden in zijn woning, omdat hij het wapen in zijn bezit zou hebben. Dit wapen, een luchtbuks, bleek echter niet in zijn bezit te zijn. Het wapen werd even later aangetroffen in een woning van een 23-jarige inwoner van Sneek. Deze deed vrijwillig afstand van het wapen. De andere wagen, inclusief inzittende, is niet meer aangetroffen. Uit nader onderzoek bleek dat niet geschoten is. De verdachten zijn, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: diefstal uit winkel
Maandagmiddag werd uit een winkel aan de Dracht door een 30-jarige inwoner van Sonnega een tweetal portemonnees ontvreemd ter waarde van 70 gulden. De verdacht is op de Dracht aangehouden. Aangifte is gedaan door een 55-jarige inwoner van Steenwijk. De verdachte bekende de diefstal en kreeg kort-om.

Heerenveen: fietser komt ten val
Maandag omstreeks 21.10 uur reed een 18-jarige fietser uit Heerenveen over de Van Kleffenslaan. Terwijl hij in de richting van de Troelstralaan fietste, zag hij een auto, bestuurd door een 68-jarige inwoonster van Heerenveen, over het hoofd. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Heerenveen: diefstal uit auto
Tussen maandagavond en dinsdagochtend is ingebroken in een auto, die stond geparkeerd aan de Dotterhof. Men kwam binnen door het voorportier te verbuigen. Ontvreemd, werden een radio, een rijbewijs en de kentekenpapieren. Aangifte is gedaan door een 62-jarige inwoner van Heerenveen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272