Partij van de Arbeid

!!HERZIEN PERSBERICHT PvdA I.V.M. GEWIJZIGDE LOCATIE

Den Haag, 13 november 2001

PvdA organiseert week van 'De nieuwe overheid'

Partijvoorzitter Ruud Koole bezoekt Almere

Deze week brengen tal van PvdA-vertegenwoordigers, zoals Ad Melkert, Jeltje van Nieuwenhoven en Ruud Koole, werkbezoeken in het kader van de week 'De nieuwe overheid'.

In het concept-verkiezingsprogramma geeft de Partij van de Arbeid aan dat ze de overheid weer terug wil geven aan de mensen, en het sociaal contract wil versterken door de toegenomen welvaart te benutten voor eerherstel van het publieke domein. Het gaat erom dat we dingen samen blijven doen, in plaats van ieder voor zich. De PvdA wil samen met de burgers het overheidsapparaat hervormen.

Donderdag 15 november bezoeken de voorzitter van de Partij van de Arbeid Ruud Koole en de Tweede-Kamerleden Jet Bussemaker en Eppo Bolhuis Almere. Om 13.00 uur gaan de PvdA-ers naar de Centrale bakkerij van de Hema, Grindzuigerstraat 14, Bedrijventerrein Poldervlak, in Almere Buiten.De delegatie wordt daar ontvangen door de heer Vermin en door hem rondgeleid in de bakkerij, een mooi voorbeeld van een industriële bakkerij.

Daarna, om 14.00 uur, volgt een rondetafelgesprek over de rol van de lokale overheid bij de beslissing van bedrijven om zich in Almere te vestigen. Gesprekpartners van de PvdA-ers zijn de heer Vermin van de Hema, de heer Heemskerk van SARA, een ICT-bedrijf, de heer Cliteur van het World Fashion Centre en een vertegenwoordiger van de United Service Group. Ook PvdA-wethouder Volkshuisvesting Arie Willem Bijl en Johanna Haanstra, fractievoorzitter van de PvdA in Almere, nemen deel aan dit rondetafelgesprek. Dit gesprek duurt tot 14.45 uur.

Om 15.15 uur hebben de PvdA-ers een bijeenkomst met bewoners en organisaties van Stedenwijk Zuid in Almere. Deze ontmoeting vindt plaats in het buurthuis Stedenpunt, Kampenweg 3 in Almere-stad.

In de Stedenwijk Zuid is de vestiging van een voorziening voor ZMLK-onderwijs gepland. De school wordt gebouwd in het groengebied aan de buitenkant van de wijk. Bewoners hebben zich hier tegen verzet: de wijk heeft namelijk al veel overlast van jongeren. De bezwaren van de bewoners zijn erkend en er is een convenant afgesloten met bewoners en betrokken organisaties. Over dit convenant en over hoe de verloedering van de wijk tegengegaan moet worden spreken Ruud Koole, Jet Bussemaker en Eppo Bolhuis met de wijkagent, een aantal vertegenwoordigers van bewonersverenigingen en een vertegenwoordiger van een woningbouwcorporatie. Ook is hier een delegatie van de PvdA-Almere aanwezig.

Voor nadere informatie: Altie Blanken 06-21 56 69 51