Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Siebel Systems benoemt Europese Board of Directors

San Mateo, Californië - 13 november 2001, Siebel Systems Inc., 's werelds grootste provider van e-Business applicatie software, maakt vandaag de formatie van haar eerste Europese Board of Directors bekent. Deze Europese Board is opgericht om begeleiding en advies te geven aan het management team van Siebel Systems op het gebied van haar Europese zaken en om Siebel Systems te assisteren bij haar strategie om eGovernment applicaties uit te breiden binnen locale, nationale en pan-Europese overheden.

Na haar start in Europa in 1996 is Siebel Systems de één na grootste applicatie software organisatie van Europa. Met vestigingen in veertien Europese landen en met meer dan 1600 ervaren medewerkers door heel Europa heeft Siebel een prestigieuze Europese klantenkring opgebouwd met organisaties als Deutsche Telecom AG, Telecom Italia Mobile, British Telecommunications plc, AXA Group, Bayer, Deutsche Bank, Dresdner Bank AG, ING Group, Société Générale, EDF, Centrica, Cap Gemini, Reuters, Nokia Corporation en Renault S.A. Met de aankondiging van een Europese Board of Directors zal Siebel Systems haar ongeëvenaarde succes uitbreiden en haar positie als één van Europa's top technologiebedrijven verstevigen.

De Europese Board bestaat uit Giuliano Amato, voormalig premier van Italië; Jacques Attali, bijzonder adviseur van voormalig Franse president François Mitterrand; John Major, voormalig Britse Prime Minister en Dr. Horst M. Teltschik, voormalig adviseur van voormalig Duitse bondskanselier Helmut Kohl.

"Als Europa's één na grootste applicatie software organisatie is Siebel Systems vastbesloten om er voor te zorgen dat Europa voorop loopt bij de veranderingen naar de nieuwe economie en dat de organisatie een autoriteit is op het gebied van eGovernment. De Europese Board zal Siebel Systems én lokale, nationale en pan-Europese overheidsinstellingen en instituten inzicht geven in de specifieke uitdagingen om succes te behalen met eGovernment strategieën," zegt Thomas M. Siebel, Voorzitter en CEO van Siebel Systems. "De enorme verzameling van ervaringen en vaardigheden van onze nieuwe Europese Board zal een uiterst waardevolle aanvulling zijn voor de organisatie, waarmee we ons succes uitbreiden bij de klanten door de hoogste kwaliteit eBusiness applicaties in de markt aan te bieden."

Jacques Attali, bijzonder adviseur van de voormalige Franse president François Mitterrand, is van mening dat "eGovernment voor een radicale verandering in het management en de levering van publieke services zorgt" en "Siebel Systems zit midden in deze verandering. Mijn medebestuursleden en ik verheugen ons op een nauwe samenwerking met het management team van Siebel Systems om de kwaliteit en effectiviteit van het lokale, nationale en pan-Europese bestuur te vergroten."

Biografie van de Bestuursleden

Giuliano Amato
Als lid van het Italiaanse parlement tussen 1983 en 1994 heeft Giuliano Amato veel senior functies bij de Italiaanse overheid bekleed. Hij was premier tussen 1992 en 1993 en werd herkozen als premier in 2000. Voorafgaand hieraan was hij Staatssecretaris van Binnenlandse zaken van het bureau van de Premier (1983- 1997); Vice Premier en Minister van Financiën (1987-1988); Minister van Financiën (1988- 1989) en President van de Italiaanse Antitrust Autoriteit (1994- 1997).

Jacques Attali
Jacques Attali heeft verscheidene senior posities bekleed bij de Franse overheid. Hij was bijzonder adviseur van de Franse president, François Mitterrand (1981- 1991) en oprichter en eerste President van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD). Tevens was hij Staatsadviseur van de Franse overheid en heeft de Secretaris Generaal van de Verenigde Naties geadviseerd over nucleaire aangelegenheden. Jacques Attali is nu voorzitter van A&A , een internationale adviesorganisatie en oprichter en President van PlaNet Finance, een non-profit organisatie die gebruik maakt van Internet om de globale verarming te bestrijden.

The Rt Hon John Major, CH
John Major was de Britse Prime Minister tussen 1990 en 1997. In deze periode won hij de algemene verkiezingen in 1992. Hij leidde de overheid gedurende de Golf oorlog; initieerde het Noord Ierse vredesproces; onderhandelde bij het Verdrag van Maastricht van de Europese Unie en introduceerde de baanbrekende omvorming van de overheid. Voorafgaand aan zijn functie als Prime Minister bekleedde John Major diverse senior overheidsposities, inclusief Chancellor of the Exchequer, Foreign Secretary, Chief Secretary van Financiën en Minister of State voor sociale veiligheid.

Dr. Horst M. Teltschik
Dr. Horst M. Teltschik heeft diverse senior functies bekleed bij de Duitse overheid. Tussen 1982 en 1990 was hij Ministerial Director van het Federal Chancellery; hoofd van het Directoraat-Generaal voor Buitenlandse en Intra-Duitse relaties, Ontwikkelingsbeleid en Externe veiligheid (Nationale veiligheidsadviseur van de Duitse Bondskanselier Helmut Kohl). Tussen 1993 en 2000 was hij lid van de Board of Management van BMW, met verantwoordelijkheden op het gebied van Public Affairs en de Opkomende markten in Oost-Europa, Azië en het Midden Oosten. Sinds 1993 is hij lid van vele Supervisory Boards en International Advisory Boards van Amerikaanse, Britse en Duitse organisaties. Hij geeft wetenschappelijke lezingen aan de Technische Universiteit van München.Op het moment is bij voorzitter van de Herbert Quandt Foundation en Vertegenwoordiger van de BMW Board voor Centraal- en Oost-Europa, Azië en het Midden Oosten.

Over Siebel
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 37 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.