Persbericht 13 november 2001
Harald Droste uit Tubbergen benoemd tot "Meest markante horecaondernemer van
Nederland 2001"
Woerden - 13 november 2001 - Harald Droste, eigenaar van Droste's
Hotel & Restaurant is tijdens het Congres van Koninklijk Horeca
Nederland benoemd tot `De meest markante horecaondernemer Harald
Droste, eigenaar van Droste's Hotel & Restaurant, `De meest markante
horecaondernemer van Nederland 2001 van Nederland 2001, een verkiezing
die Koninklijk Horeca Nederland organiseert in samenwerking met het
vakblad Horeca Entree.
Droste is gekozen uit 11 regionale winnaars. Eén van de voornaamste
redenen waarom de jury Droste heeft benoemd is, omdat hij innovatief
is, veel samenwerkt met collega's en een voorbeeld is voor
collega-ondernemers. De prijs is voor de tiende keer uitgereikt en is
bestemd voor horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over
het ondernemerschap in de horeca.
Harald Droste van Droste's Hotel en Restaurant in Tubbergen
Droste besteedt veel aandacht aan zijn personeel. "Als het goed gaat
met het personeel, dan gaat het goed met de zaak", aldus Droste. Hij
heeft veel persoonlijk contact met de medewerkers en stimuleert ze om
trainingen te volgen. Droste ziet overal een kans in en buigt alles
positief om. Hij neemt deel in het Hotel overleg Twente, regiobestuur
VVV, Ronde Tafel, Klankbord ROC en de plaatselijke belangenvereniging.
Een modern hotel met een verrassend landelijke uitstraling en een
keuken die niet te versmaden is, maken dat gasten graag bij Droste
verblijven .
Horeca Nederland Award
De Horeca Nederland Award is de enige, sectorbrede prijs binnen de
horecabedrijfstak. Van hotelmanager van een vijf-sterrenhotel tot de
kleine ondernemer op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle
café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen allen in
aanmerking komen voor de titel "De Meest Markante Horecamanager van
een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak
uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collegaondernemers. De
criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
1. een financieel gezond bedrijf
2. een goed personeelsbeleid
3. een vorm van samenwerking met andere collega's
4. een goede presentatie van bedrijf en product.
De jury bestond dit jaar uit voorzitter Guido van Woerkom,
hoofddirecteur ANWB, Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland,
Ben Rijgersberg, directeur SVH Onderwijscentrum, Marjon Prummel,
hoofdredacteur Horeca Entree en Evert-Jan van der Gun, Meest Markante
Horecaondernemers 2000.
De andere regionale winnaars
a. Patrick Beyk Beyk Catering Service te Groningen
b. Reitse Spanninga Restaurant 't Plein te Joure
c. Wim Snellaars Golden Tulip Résidence Victoria te Hoenderloo
d. Marc Lannoy Sheraton Amsterdam Schiphol en Pulitzer Amsterdam
e. Sjanie de Geus Restaurant/Hotel De Waterreus in Noorden
f. Gebroeders Tjia Cafetaria De Smulhoek in Bergschenhoek
g. Gebroeders Ruijs Golden Tulip Figi te Zeist
h. Bert Nelissen Stadscafé Het Bruine Paard en Café De Gruyter te
Weert
i. Paul Rinkens Hotel La Bergère te Maastricht