Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 13 november 2001

Harald Droste uit Tubbergen benoemd tot "Meest markante horecaondernemer van Nederland 2001"

Woerden - 13 november 2001 - Harald Droste, eigenaar van Droste's Hotel & Restaurant is tijdens het Congres van Koninklijk Horeca Nederland benoemd tot `De meest markante horecaondernemer Harald Droste, eigenaar van Droste's Hotel & Restaurant, `De meest markante horecaondernemer van Nederland 2001 van Nederland 2001, een verkiezing die Koninklijk Horeca Nederland organiseert in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Droste is gekozen uit 11 regionale winnaars. Eén van de voornaamste redenen waarom de jury Droste heeft benoemd is, omdat hij innovatief is, veel samenwerkt met collega's en een voorbeeld is voor collega-ondernemers. De prijs is voor de tiende keer uitgereikt en is bestemd voor horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca.

Harald Droste van Droste's Hotel en Restaurant in Tubbergen

Droste besteedt veel aandacht aan zijn personeel. "Als het goed gaat met het personeel, dan gaat het goed met de zaak", aldus Droste. Hij heeft veel persoonlijk contact met de medewerkers en stimuleert ze om trainingen te volgen. Droste ziet overal een kans in en buigt alles positief om. Hij neemt deel in het Hotel overleg Twente, regiobestuur VVV, Ronde Tafel, Klankbord ROC en de plaatselijke belangenvereniging. Een modern hotel met een verrassend landelijke uitstraling en een keuken die niet te versmaden is, maken dat gasten graag bij Droste verblijven .

Horeca Nederland Award

De Horeca Nederland Award is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. Van hotelmanager van een vijf-sterrenhotel tot de kleine ondernemer op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen allen in aanmerking komen voor de titel "De Meest Markante Horecamanager van een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collegaondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:

1. een financieel gezond bedrijf

2. een goed personeelsbeleid

3. een vorm van samenwerking met andere collega's
4. een goede presentatie van bedrijf en product.
De jury bestond dit jaar uit voorzitter Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB, Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland, Ben Rijgersberg, directeur SVH Onderwijscentrum, Marjon Prummel, hoofdredacteur Horeca Entree en Evert-Jan van der Gun, Meest Markante Horecaondernemers 2000.

De andere regionale winnaars

a. Patrick Beyk Beyk Catering Service te Groningen b. Reitse Spanninga Restaurant 't Plein te Joure c. Wim Snellaars Golden Tulip Résidence Victoria te Hoenderloo d. Marc Lannoy Sheraton Amsterdam Schiphol en Pulitzer Amsterdam e. Sjanie de Geus Restaurant/Hotel De Waterreus in Noorden f. Gebroeders Tjia Cafetaria De Smulhoek in Bergschenhoek g. Gebroeders Ruijs Golden Tulip Figi te Zeist h. Bert Nelissen Stadscafé Het Bruine Paard en Café De Gruyter te Weert
i. Paul Rinkens Hotel La Bergère te Maastricht