Gemeente Roermond

Roermond , 12 november 2001

Gemeente Roermond en Koninklijk Horeca Nederland afdeling Roermond introduceren huis- en gedragregels voor de horeca onder het motto:

Er zijn regels, punt uit!

Onder het thema: "Er zijn regels, punt uit!" wordt de bezoeker in Roermond duidelijk gemaakt dat ook in het uitgaansleven normale gedragregels gelden. Deze huis- en gedragregels vloeien voort uit het convenant dat woensdag 14 november 2001 wordt getekend door burgemeester Kaiser, wethouder Swachten, Districtschef Van Amerongen van de politie Limburg Noord, mevrouw Brummans-van der Werf, voorzitter Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Roermond en mevrouw Hilhorts, Officier van Justitie.

In het convenant zijn afspraken tussen horeca, gemeente, politie en OM gemaakt over maatregelen en gedragregels ter verbetering van de veiligheid en aantrekkelijker maken van het uitgaansleven in Roermond. Met het ophangen van een schild met gedragregels, posters, viltjes en stickers blijft de horeca in Roermond werken aan een prettige uitgaanssfeer.

Alle deelnemende bedrijven ontvangen deze avond een muurschild en flyers "Er zijn regels, punt uit..." voor hun bedrijf, waarmee zij naar hun gasten de steun aan dit convenant betuigen. Het eerste exemplaar zal op bijzondere wijze worden onthuld.
Reeds 52 van de 90 horecabedrijven in het centrum van Roermond hebben toegezegd dit convenant te onderschrijven.

Tevens wordt deze avond de brochure "Uit in Roermond" gepresenteerd, die is samengesteld door VVV Roermond in samenwerking met Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Roermond.