Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 12.35 uur) Dinsdag 13 november 2001

Maastricht, ramkraak:
Dinsdagmorgen 13 november 2001 heeft een ramkraak plaatsgevonden ten nadele van een supermarkt gevestigd aan het Malbergplein te Maastricht.
De inbrekers ramden omstreeks 03.00 uur met een personenauto de voorpui van de supermarkt, waardoor de toegangsdeur in zijn geheel ontzet raakte en de toegang verkregen werd. In het bedrijf werd vervolgens een raam ingeslagen waardoor de bedrijfsruimte binnen gegaan kon worden. Voor zover bekend werden er alleen een aantal flessen champagne en een geldzuil weggenomen. (De geldzuil bevat echter geen geld, maar verstrekt alleen een reçu waarmee aan de kassa geld te verkrijgen is). Bij een onderzoek in de omgeving werd de bij de ramkraak gebruikte auto niet aangetroffen. Ook van de daders ontbreekt elk spoor. Namens het bedrijf is van de inbraak aangifte gedaan.

Eijsden, snelheidscontrole:
Maandagavond 12 november 2001 werd op de Rijksweg te Eijsden een snelheidscontrole gehouden. De radarauto controleerde de snelheid van 224 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 32 bestuurders harder reden dan de geldende snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur. Van de 32 snelheidszondaars werden er 17 meteen staande gehouden. Zij kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De anderen krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, inbraak in kantine:
Maandagavond 12 november 2001 heeft omstreeks 20.30 uur een inbraak plaatsgevonden in de kantine van de rugbyvereniging gelegen aan de Bunderruwe te Maastricht. Nadat buurtbewoners glasgerinkel hoorden vanuit de richting van de sportvelden werd de politie gewaarschuwd. Deze trof bij de kantine van de rugbyvereniging een ingeslagen ruit aan. Uit de kantine werden een aantal cds ontvreemd.

Valkenburg, parkeerautomaat geramd en opengebroken: Vermoedelijk zondagavond 11 november 2001 is met een personenauto een op de Prinses Margrietlaan te Valkenburg staande parkeerautomaat geramd. De dieven gebruikten een personenauto waarmee met grote kracht tegen de parkeerautomaat werd gereden. De parkeerautomaat raakte hierdoor zwaar beschadigd. Vervolgens braken de dieven de automaat open en gingen aan de haal met het daarin aanwezige parkeergeld van slechts een kleine fl. 200,-. De aangerichte schade is vele malen hoger dan de waarde van het ontvreemde geld. De gebruikte personenauto werd door de dieven op de Prinses Margrietlaan achter gelaten. De auto bleek te Maastricht gestolen te zijn. De eigenaar had de diefstal nog niet bemerkt. De auto werd zwaar beschadigd door een bergingsbedrijf weg getakeld. De diefstal werd maandagmorgen pas bemerkt nadat personeel van de gemeente de gekraakte automaat aantrof. De gemeente heeft van de diefstal aangifte gedaan.