Ingezonden persbericht

BDCC en 2 BY 2 creëren nieuw afzetgebied voor Mitsubishi-monitoren

NEC-Mitsubishi benoemt distributeurs van Mitsubishi CRT-monitoren in Nederland en België

Hoofddorp, 13 november 2001 - NEC-Mitsubishi Electronics Display-Benelux heeft BDCC en 2 BY 2 benoemd tot officieel distributeur van Mitsubishi CRT-monitoren. De twee nieuwe distributeurs gaan onder andere de Mitsubishi-monitoren met de nieuwe Super Bright Diamondtron-M²-technologie distribueren op de Nederlandse en de Belgische markt. BDCC wordt Mitsubishi distributeur voor de Nederlandse markt, terwijl 2 BY 2 de CRT-monitoren van Mitsubishi in België gaat distribueren. De marktexpertise van beide partijen en hun uitgebreide klantenkring onder resellers bieden een grote toegevoegde waarde voor het monitormerk Mitsubishi.

"NEC en Mitsubishi sloten in juli 2000 een joint venture waarmee een monitorspecialist van formaat ontstond", zegt André van Loon, Sales Manager van NEC-Mitsubishi Electronics Display-Benelux. "De technische knowhow van beide ondernemingen werd hierdoor verenigd. Wat de CRT-monitoren betreft, is de joint venture voornamelijk gericht op de befaamde Diamondtron-beeldbuistechnologie die onder beide merknamen op de markt wordt gebracht. De Mitsubishi CRT-monitoren zijn gericht op een specialistische groep gebruikers, met name op multimedia- en grafisch gebied, terwijl de NEC-monitoren zeer breed toepasbaar zijn. NEC-Mitsubishi kiest bewust voor een indirect verkoopbeleid via middelgrote distributeurs om de naam Mitsubishi en de Diamondtron-M²-technologie actief in de markt te kunnen zetten."

"BDCC voert een zeer breed assortiment van pc's, randapparatuur, componenten en netwerkproducten", zegt Wiep Radsma, Commercieel Manager van BDCC. "Om onze klanten totaaloplossingen op het gebied van hardware te kunnen bieden, waren we op zoek naar een monitormerk met een hoog kwaliteitsniveau tegen concurrerende prijzen. Door de samenwerking met Mitsubishi kunnen we een zeer compleet assortiment monitoren aanbieden." BDCC heeft bovendien in het verleden al Mitsubishi-monitoren verkocht, waardoor er binnen dit bedrijf de nodige productkennis aanwezig is.

"De bedrijfsvoering van 2 BY 2 wordt gekenmerkt door de levering van kwaliteitsmerken, een goede interne organisatie en een gemotiveerd verkoopteam", zegt Patrick Lambrechts, General Manager van 2 BY 2. "Aangezien Mitsubishi marktleider is op het gebied van CRT-technologie en een uitstekende service verleent aan haar gebruikers, zijn we verheugd de monitoren van dit merk te gaan distribueren in België. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze klanten optimaal profiteren van de kwaliteit van de monitoren en het serviceniveau van Mitsubishi."

NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp.
De Japanse joint venture voor monitoren NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) werd op 18 januari 2000 opgericht in Tokio en is operationeel vanaf 1 april 2000. In Europa en de Verenigde Staten ging dit samenwerkingsverband op 1 juli 2000 van start onder de naam NEC-Mitsubishi Electronics Display (NMD). Het doel van de joint venture is het gezamenlijk bedienen van de markt voor monitoren en het bundelen van de krachten op het gebied van technische knowhow om zo de markt optimaal van dienst te zijn. Onder de nieuwe naam NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) wil de organisatie een eigen, sterke plaats veroveren tussen de grootste mondiale spelers in deze sector. Dat is mogelijk dankzij een versterkte concurrentiekracht en een steviger focus op innovatieve technologieën en verhoogde efficiency. Het managementteam bestaat uit vertegenwoordigers van beide organisaties. President en CEO is Yoshi Takayama, Executive Vice-President en COO is Nobuyoshi Yamazaki. NMV biedt wereldwijd werk aan meer dan 2.400 mensen.