Betuweroute Internet site

Betuweroute met nieuwe stand op Intermodal 2001 5 November 2001

De Projectorganisatie Betuweroute is met een nieuwe stand vertegenwoordigd op de grootste intermodale transportbeurs van Europa. De beurs Intermodal 2001 vindt van 13 t/m 15 november plaats in de Hamburger Messe. Het intermodale vervoer van containers is een sterke groeisector waar de Betuweroute een rol in gaat spelen. Daarom geeft de projectorganisatie op de beurs voorlichting aan toekomstige gebruikers van de Betuweroute als intermodale vervoersoplossing. Net als bij de vorige beurs, staat de slogan: Met de Betuweroute in 2 uur van Rotterdam naar Duitsland centraal.

Nieuwe stand
De Betuweroute zal in hal 10 (stand C64) vertegenwoordigd zijn met een geheel nieuwe stand. De beursstand is aangepast aan de informatiebehoefte van de markt, maar ook aan de fase waarin het project Betuweroute zich nu bevindt. Er wordt momenteel nog volop gebouwd aan de dubbelsporige goederenlijn, maar de eindfase, waarin de toekomstige gebruikers heel belangrijk zijn, komt steeds dichterbij. Deze gebruikers moeten worden voorbereid op de komst van de spoorlijn. De nieuwe stand staat, in tegenstelling tot de oude, ook meer in het teken van de Betuweroute als Europese vervoersoplossing, er is meer informatieoverdracht via het Europapaviljoen, de plasmaschermen en de uitbreiding van het aanbod van brochuremateriaal. Daarnaast rijden er onder de stand in drie vlakken treintjes die delen van de toekomstige Betuweroute weergeven.

Intermodal 2001
Voor de vierde keer zal Intermodal plaatsvinden in Hamburg. Deze transportbeurs, welke in 1997 voor het laatst in Hamburg werd gehouden, staat algemeen bekend als dé ontmoetingsplaats voor belangrijke spelers uit de hele wereld op het gebied van logistiek en intermodaal transport. De Betuweroute heeft dan ook nationaal en internationaal relaties uitgenodigd om de beurs en natuurlijk de nieuwe Betuweroute stand in hal 10 (stand C64) te komen bezoeken. Hier kan iedereen voor vragen of meer informatie over de 160 kilometer lange goederenspoorlijn terecht bij één van de communicatieadviseurs.

Meer informatie over Intermodal 2001 is te vinden op internet onder: www.intermodal-events.com.

Voor vragen over de beursdeelname kunt u contact opnemen met Angelique van Zwieten-Boersma via 070351 79 27 of een e-mail sturen naar Angelique.vZwieten-boersma@dgg.minvenw.nl.