Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmiddag 13 november 2001
17:22 dinsdag 13 november 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 16.30 uur. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Roden, verkeersbrigadiers genegeerd
Vanmorgen werd door agenten gecontroleerd op het rijgedrag van automobilisten ter hoogte van de kruising
Roderweg/Raiffeisenlaan/Dreesdenstraat. De agenten zagen dat verschillende automobilisten om de verkeersbrigadiers heen reden terwijl er een stopteken gegeven werd. De aangesproken automobilisten hadden vaak een verklaring dat ze haast hadden. Er zal vaker toezicht worden gehouden.

Een West, woninginbraak
Werd vanmorgen ingebroken in een woning aan de Scheidingsweg. Uit de woning werd een cd-speler weggenomen en een digitale camera. Uit de schuur werden diverse handgereedschappen weggenomen. Schadebedrag onbekend. De 34-jarige eigenaar deed aangifte.

Emmen, zwaarden gestolen
Werd vannacht een etalageruit vernield van een winkel aan de Derksstraat. Door het ontstane gat werden twee samoeraizwaarden weggenomen van ca 70 en 90 centimeter. De 26-jarige bedrijfsleider deed aangifte. Hij heeft een schade van ruim driehonderd gulden.

Emmen, hennepkwekerij
Werd vanmorgen in een schuur bij een woning aan de Meester bakkerweg een goed ingerichte hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer honderd oogstrijpe planten. Stroom werd buiten de meter om afgenomen. De 36-jarige eigenares deed afstand van de planten en apparatuur die voor vernietiging zijn afgevoerd. Het energiebedrijf demonteerde de meter.

Emmen, hennepplanten
Werden vanmorgen in een woning aan het Laarwout de koppen van een aantal hennepplanten aangetroffen. Deze lagen te drogen in een slaapkamer. In de keuken werd een emmer met henneptoppen aangetroffen. Alle planten werden in beslag genomen en de 40-jarige bewoonster werd als verdachte gehoord.

Gasselte, rijbewijs ingevorderd
Vanmorgen reed een 34-jarige man uit Valthermond met zijn auto over de IR van Veelenweg. Daarbij werd een snelheid van 140 km/uur vastgesteld. Er is een snelheid van 80 km/uur toegestaan. Hij kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Van twee ernstige verkeersongevallen zijn op dit moment nog geen nadere gegevens bekend. Het betreft hier een ongeval op de A28 tussen Zuidwolde en Meppel met vier gewonden en een eenzijdig ongeval op de Wapserveenseweg in Wittelte.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe