Gemeente Rotterdam

Onderscheidingen voor vrijwilligers de Zonnebloem

Wethouder Sjaak van der Tak heeft vanmiddag een zilveren Erasmusspeld uitgereikt aan tien vrijwilligers van de Nationale Vereniging de Zonnebloem. Een elfde vrijwilliger werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens een feest voor het 40-jarig bestaan van de afdeling St. Bavo-Pendrecht van De Zonnebloem.

De Erasmusspeld werd uitgereikt aan de dames B. Dijkema-Reijmers, N. de Jong-Laman, J. Erckens-Peters, T. Kilian, J. Notenboom-Bijker, T. Rietveld-Heggelman, A. van Werkhoven-Joosten en Ziekman-Brokerhof en de heren H. de Kievith en P. Tetteroo. Mevrouw T.A.J.M. van Dijk ontving uit handen van de wethouder de koninklijke onderscheiding.

Alle vrijwilligers zijn lid van de afdeling St. Bavo-Pendrecht van De Zonnebloem. Zij zetten zich al vele jaren in om het leven van zieke en eenzame Rotterdammers te veraangenamen. Voor de gasten van De Zonnebloem is hun inzet van grote betekenis. Dat geldt met name voor de huisbezoeken, de boottochtjes, de uitjes naar de dierentuin en de winkelexcursies naar het Zuidplein.

Mevrouw Van Dijk die benoemd werd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau is naast haar deelname aan alle genoemde activiteiten, al veertig jaar lang de spil van de afdeling St-Bavo-Pendrecht. Zij coördineert het bezoekwerk en tot twee jaar terug was zij ook
secretaris-penningmeester.