Partij van de Arbeid

Den Haag, 13 november 2001

VRAGEN VAN HET LID KOENDERS (PvdA) AAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN

1. Bent u op de hoogte van het feit dat het Global Reporting Initiative (GRI), een initiatief van onder andere het United Nations Environment Programme dat de ontwikkeling van rapportage over maatschappelijk verantwoord ondernemen moet bevorderen, een gastland zoekt voor een permanent secretariaat?

2. Acht u het van belang dat het rapporteren over aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen ook op mondiaal niveau wordt gestimuleerd? Zo ja, kunt u dan toelichten hoe u daar invulling aan geeft of wilt geven? Zo nee, waarom niet?

3. Acht u het GRI een belangrijk initiatief ter bevordering van de transparantie rond maatschappelijk verantwoord ondernemen? Zo ja, wilt u dit initiatief concreet steunen en op welke wijze? Zo nee, waarom niet?

4. Deelt u de mening dat Nederland een uitstekende vestigingsplaats voor het permanent secretariaat van het GRI is? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?

5. Deelt u de mening dat Nederland zich stevig moet inspannen om de vestiging van het secretariaat in ons land te bewerkstelligen? Zo ja, wat onderneemt u daarvoor? Zo nee, waarom niet?