Provincie Drenthe

GS-besluiten van 13 november 2001

Assen, 13 november 2001
Persberichtnummer 01-113



Verklaringen van geen bezwaar gemeente Aa en Hunze GS hebben een aantal verklaringen van geen bezwaar afgegeven voor de vestiging van kleinschalige bedrijven in kleine kernen van de gemeente Aa en Hunze. De gemeente wil hiermee ruimte bieden voor de ontwikkeling van deze bedrijven buiten de bestaande bedrijventerreinen. Het gaat om bedrijfjes die op hun huidige vestigingsplaats uit hun 'jasje' groeien. Wanneer deze naar de bestaande bedrijventerreinen in grotere, nabijgelegen kernen verplaatst zouden worden, zou de werkgelegenheid en levendigheid uit de kleine kernen verdwijnen. De locaties waarvoor GS de verklaring van geen bezwaar hebben afgegeven,liggen in Ekehaar, Schoonloo en Gasselte.
Deze locaties passen binnen het beleid voor kleinschalige bedrijvigheid in kleine kernen zoals in het Provinciaal Omgevingsplan verwoord staat. Over de locatie aan de Goorns in Annen wordt binnenkort een afzonderlijk besluit genomen.
Daarnaast hebben GS in beginsel ingestemd met de planologische aanvaardbaarheid voor kleinschalige bedrijfsvestiging van enkele andere locaties in Anloo, Schoonloo, Anderen en Gasselte. Hiervoor moet de gemeente op een later tijdstip nog definitief toestemming krijgen van de provincie.

Dwangsomprocedure tegen houtbewerkingsbedrijf
GS hebben een dwangsomprocedure opgestart tegen het bedrijf Scholte Emballage Houtbewerking in Musselkanaal. Medewerkers van de provincie hebben geconstateerd dat het bedrijf de Wet milieubeheer heeft overtreden.
De spuitcabine van het bedrijf beschikt niet over brandwerende voorzieningen en is bovendien in een loods gesitueerd waar brandbaar materiaal wordt opgeslagen. Het betreft hier een houtbewerkend bedrijf. GS hechten in dit geval bijzonder aan brandveiligheid. Verder is geconstateerd dat er geen drukverschilmeter aanwezig is waardoor mogelijk verfdeeltjes via afzuiging in de lucht terecht kunnen komen. Ook ontbreekt emballage ten behoeve van de verfopslag. Aan het bedrijf zal een dwangsom van 2.500 gulden per week tot een maximum van 15.000 opgelegd worden, indien de overtredingen niet voor 24 november opgeheven worden.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl