Ingezonden persbericht

Persbericht

Profuse rondt in ruim een half jaar 95 euromigraties af

Veenendaal, 13 november 2001 - De zeer nabije komst van de Euro is voor de klanten van Profuse directe aanleiding voor euromigratie van de Baan-software. In ruim een half jaar tijd worden 95 euromigratietrajecten door Profuse uitgevoerd. Een dergelijk groot aantal projecten afronden in relatief zeer korte tijd vergt de juiste communicatie met de klanten, goede interne afstemming, en kennis en kunde van betrokken consultants. Gijs Steenbeek, Unit Manager van Profuse: "In enkele pro-actieve communiqués naar onze klanten, begin van dit jaar, hebben wij ons plan van aanpak met betrekking tot euromigraties geïntroduceerd. Mogelijke problemen en pijnpunten die de komst van de Euro met zich meebrengt, hebben wij de klant voorgelegd. Dit resulteerde in 95 concrete projecten. Alle migraties worden op de geborgde wijze van Profuse uitgevoerd, dat wil zeggen dat de kennis in de organisatie van de klant behouden blijft." Koos Verhoeff, Manager Migrations, vervolgt: "Zoveel projecten tijdig afronden is mogelijk gebleken door onze speciaal ontwikkelde methode en kennis van de software. Essentieel is de continue afstemming met onze klanten. Ook is een escalatieteam gevormd, waarin consultants met diverse specifieke bekwaamheden zijn vertegenwoordigd, zodat projecten parallel kunnen lopen en eventuele aandachtspunten direct kunnen worden opgepakt. Tevens staat het nazorgteam gereed voor onze klanten. Gelukkig wordt van deze beide teams weinig gebruik gemaakt."

Momenteel zijn 53 van de 95 projecten uitgevoerd, en gemiddeld komen 5 projecten per weekend operationeel op de Euro. Meer dan 90% van de projecten wordt binnen de gestelde tijd en specificaties uitgevoerd, alle projecten blijven binnen budget.

Speciaal voor de euromigraties heeft Profuse een methode ontwikkeld. Eventuele tegenslagen in de verschillende projecten kunnen worden opgevangen, zonder dat andere projecten daarvan hinder ondervinden. Centraal in deze methode is een reserve voor planning en doorlooptijd. In geval van slecht beheer van het systeem, afwijkende werkwijzen, alternatief gebruik maken van het systeem wordt van de reserve gebruik gemaakt zonder dat de planning in gevaar komt. Sommige projecten zijn complex doordat er eerst geconverteerd moet worden naar een europroof Baan of Trition versie.

Over Profuse
Als grootste Baan-partner in Nederland levert Profuse met name aan middelgrote en grote bedrijven uitgebalanceerde en kosteneffectieve Baan-oplossingen. Met meer dan 400 klanten en meer dan 10 jaar ervaring heeft Profuse de meeste kennis van en ervaring met de gerenommeerde Baan-oplossingen. Profuse is opgericht in 1991 en heeft inmiddels zo'n 165 medewerkers en 400 klanten. Profuse is gevestigd in Veenendaal, Nederland en in Roemenië. Profuse richt zich tevens op IT-Beheer van middelgrote en grote bedrijven die voor hun informatievoorziening complexe geïntegreerde standaardoplossingen (zoals ERP) gebruiken. In 2000 werd Profuse genomineerd voor de ITSMF Innovation Award en behoorde tot de top3 vanwege de innovatieve wijze waarop zij met beheer omgaat. Deze wijze van IT-service management wordt door Profuse IT-Comfort genoemd. Meer informatie is te vinden op http://www.profuse.nl.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Profuse B.V.
De heer G. Steenbeek, Unitmanager, e-mail gsteenbeek@profuse.nl De heer K. Verhoeff, Manager Migrations, e-mail kverhoeff@profuse.nl Telefoon 0318 58 55 55
Fax 0318 58 55 85