Provincie Zeeland

Parallelweg tussen Drieschouwen en Derde Verkorting Oost Zeeuwsch-Vlaanderen

Tussen de rotondes Drieschouwen en Derde Verkorting wordt een parallelweg aangelegd langs de N258, de weg van Hulst naar de Kanaalzone.
De parallelweg, die wordt voorzien van asfalt, komt ten zuiden van Axel en wordt 5 kilometer lang en 3,50 meter breed. De weg komt aan de zuidkant van de sloot langs de hoofdrijbaan; aan de perceelskant wordt een nieuwe sloot gegraven. Aan de noordkant is al een parallelweg. De aansluitingen op de Eerste en Tweede Verkorting komen te vervallen als de zuidelijke parallelweg klaar is. Alle verkeer wordt dan via beide parallelwegen geleid.
Tijdens het werk, dat tot juli volgend jaar duurt, blijft de hoofdrijbaan beschikbaar. Wel moet rekening worden gehouden met oponthoud, onder andere als gevolg van verkeerslichten die bij het depot voor zand en grond in de buurt van de rotonde Drieschouwen worden geplaatst om het werkverkeer te kunnen geleiden. Op de weggedeelten waar wordt gewerkt, wordt een snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur ingevoerd. Als aan de zijwegen wordt gewerkt, worden die tijdelijk afgesloten. Het verkeer wordt in die perioden aan de hand van borden omgeleid.
De parallelweg met bijkomende werken gaat 2,3 miljoen gulden kosten.

13 november 2001, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 69/2001