Gemeente Hengelo

Collecte Controle hondenbelasting
Gemeenteraad Artikel 80 Onteigeningswet
Binnenstadsenquete Bestemmingsplan
Wijkavond Woolde Bouwplannen
Gladheidsbestrijding Wet Milieubeheer
Gezondheidswijzer Kapvergunningen
Hond Fijn, Overlast Klein
Mededelingen 13 november 2001
Gemeenteraad


De gemeenteraad vergadert op dinsdag 20 november vanaf 19.00 uur, woensdag 21 november vanaf 14.00 uur en donderdag 22 november vanaf 19.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.
Op de agenda staan onder meer:

* Jaarrapportage Grotestedenbeleid Hengelo 2000
* Verzoek vergoeden planschade ex art. 49 WRO i.v.m. bouw appartementencomplex a/d Mussenstraat (2x)

* Opname en uitzetten van kasgeld in rekening-courant gedurende het jaar 2002

* Algemeen besluit tot het aangaan van vaste geldleningen voor het jaar 2002

* Kredietaanvraag kosten bodemsanering perceel aan de Reimersdennenweg

* Collegestandpunt Dienstverslagen 2000/Accountantsrapport
* Gemeentebegroting 2002

* Meerjarenbeleidsplan 2002-2005

* Erfpachtovereenkomst voor de nieuwe bioscoop Binnenstad
* Kredietaanvraag Bioscoop Beekstraat

* Locatie bouwmarkt

* Ontwerp Leefmilieuverordening Brouwerijstraat e.o.
* Toepassen artikel 19, lid 1/19a WRO en artikel 50, lid 4 WW t.b.v. de bouw van 3 verzamelgebouwen en een uitkijktoren in het gebied Westermaat, deelplan Plein, met de daarbij behorende bouwkundige technische en infrastructurele voorzieningen
* Nemen van een voorbereidingsbesluit gebied Groenboulevard
* Vaststelling bestemmingsplan Oosterbos

* Intentieovereenkomst Regionaal Bedrijventerrein Twente
* Gezondheidsinformatiepunt Bibliotheek Hengelo
* Verdeling budget inburgering 2001 met meerjarenraming
* Plan van aanpak voor de impuls 'Onze buurt aan zet'
* Onderzoeksrapporten "Sportparticipatie van allochtonen in Hengelo" en "Cultuurparticipatie van allochtonen in Hengelo" van Steunpunt
* Nota Wegbeheer
De stukken liggen ter inzage bij De Gemeentewinkel, de bibliotheek en het "Hasselerhoes".
Spreekuur raadsfracties
Verschillende raadsfracties uit de gemeenteraad houden spreekuur voor geïnteresseerde burgers. Op
maandag 19 november gebeurt dat door:

* de PvdA van 19.30 tot 20.00 uur, liefst op afspraak (telefoon 2427798)

* het CDA van 19.00 tot 19.30 uur, liefst op afspraak. Wilt u een bepaald raadslid spreken, bel dan vooraf 2594675
* de VVD van 18.30 tot 19.30 uur, liefst op afspraak (telefoon 2432294)

* de ChristenUnie van 19.30 tot 20.30 uur, liefst op afspraak (telefoon 2421703)

* Burgerbelangen van 19.15 tot 19.45 uur, liefst op afspraak (telefoon 2910691)

* D66 op afspraak (telefoon 2776677)

* de SP van 19.00 tot 20.00 uur telefoon 2459277 (voor afspraak telefoon 2421042 of e-mail: hengelo@sp.nl)

* Groen Links iedere maandagavond, na telefonische afspraak (telefoon 2569420)

De fracties houden spreekuur in het stadhuis (begane grond) en zijn 's avonds te bereiken via de zij-

ingang onder de toren.

Een van de raadsleden spreken?

Wilt u een van de raadsleden spreken? Op pagina 20 in de Gemeentegids staan de adressen en telefoonnummers van alle raadsleden vermeld. Weet u niet precies wie u moet hebben? U kunt dan contact opnemen met het centrale nummer van de fractie van de politieke partij van uw keuze. De nummers staan hiervoor bij de spreekuren vermeld. Voor meer informatie kunt u ook De Gemeentewinkel bellen, telefoon 2459 555.

Binnenstadsenquete


Zaterdag 24 november

Op 24 november wordt er in de stad een bezoekersenquete afgenomen. De enqueteurs informeren naar zaken als: wat is het belangrijkste doel van uw bezoek aan het centrum, hoe beoordeelt u de binnenstadsvernieuwing, met welk vervoermiddel bent u gekomen, waar heeft u uw fiets of auto geparkeerd? Wij stellen het op prijs als u uw medewerking wilt verlenen aan dit onderzoek.

Wijkavond Woolde


Dinsdag 27 november

Op dinsdag 27 november 2001 is er een wijkavond voor Woolde. Tijdens deze avond is er een wijkmarkt, waarbij verschillende afdelingen vanuit de gemeente aanwezig zijn om u te woord te staan over uiteenlopende zaken, zoals het beheer en onderhoud in de wijk, het duurzaam-veilig-verhaal, het ouderen- en seniorenbeleid en het hondenpoepbeleid.

Alle bewoners in de buurten Woolde, Woolder Es en Weidedorp, waaronder het Thiemsland, zijn voor deze avond van harte uitgenodigd. De avond begint om 19.30 uur in Ten Heggeler Machinefabriek, Celebesstraat 5. Meer informatie vindt u volgende week in deze gemeentelijke advertentie en binnenkort bij u in de bus.

Gladheidsbestrijding


De wegen van Hengelo worden bij (gevaar voor) gladheid door Twente Milieu gestrooid. Dit gebeurt volgens vaste routes. Deze routes staan in het Gladheidbestrijdingsplan. De hoofd- en doorgaande routes, routes gebruikt door openbaar vervoer en de belangrijke fietsverbindingen worden als eerste gestrooid. Daarna volgen belangrijke straten, zoals toegangswegen naar het ziekenhuis, verzorgingstehuizen, basisscholen, winkelcentra en bedrijventerreinen gestrooid. Oversteekplaatsen, bushaltes en looproutes naar bejaardentehuizen en winkelcentra strooit de gemeente handmatig.

Zelf strooien

In de normale woonstraten wordt bij gladheid niet gestrooid. Voor het sneeuw- en ijsvrij houden van trottoirs voor woningen doet de gemeente een beroep op de burgers zelf. U kunt gratis strooizout halen bij Twente Milieu (Wegtersweg). U moet wel zelf iets meenemen (een emmertje) om het zout in te doen.
Ter inzage
Het Gladheidbestrijdingsplan 2001/2002 ligt tot half december ter inzage in de Gemeentewinkel in het stadhuis.
Gezondheidswijzer


Thema: risicos alcoholgebruik
De Gezondheidswijzer, het informatiecentrum van de GGD Twente, besteedt in de komende maanden aandacht aan alcoholgebruik en de risicos daarvan. Hiermee wordt aangesloten op de landelijke voorlichtingscampagne van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie, het NIGZ. Informatie over dit thema kunt u krijgen bij de Gezondheidswijzer en in de bibliotheek. Ook met andere vragen over gezondheid, ziekten en gezondheidszorg kunt u terecht bij de Gezondheidswijzer. De Gezondheidswijzer is gevestigd in het gebouw van de GGD Twente te Almelo en iedere dag geopend tussen 9.00 en 15.00 uur, telefoon 0546-536890. De gewenste informatie wordt (gratis) toegestuurd.

Hond Fijn, Overlast Klein


Onder de titel "Hond fijn, Overlast klein" voert de gemeente het nieuwe hondenbeleid in. In de wijk Hasseler Es zijn inmiddels voorzieningen voor honden aangelegd. Alle hondenbezitters in deze wijk hebben een folder gekregen met een kaart waarop de hondenuitlaatplekken zijn aangegeven. Bent u geïnteresseerd in de locaties van deze voorzieningen, dan kunt u bij de Gemeentewinkel of bij de balie van Wijkbeheer een folder halen. Meer informatie over het nieuwe hondenbeleid in Hengelo kunt u krijgen bij de afdeling Wijkbeheer, telefoon 2459 459.
Artikel 80 Onteigeningswet


Onteigeningsplan "Het Broek Noord"
Het College van B en W maakt, ter voldoening aan artikel 80 Onteigeningswet en de artikelen 3.11 t/m 3.13 Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij op 6 november 2001 heeft besloten om met ingang van 14 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter visie te leggen, het onteigeningsplan "Het Broek Noord", ten name van de gemeente Hengelo, van de perceelsgedeelten grond met de eventueel zich daarop bevindende opstallen, gelegen en staande aan de Slangenbeekweg en de Reimersdennenweg, kadastraal bekend als gemeente Hengelo, sectie U, nummers 46, 41, 568, 25, 21, 20, 19 en 18.

Deze onteigening vindt plaats in het belang van de ruimtelijke ontwikkeling en de volkshuisvesting, ter uitvoering van de bestemming "Wegverkeer" van het op 26 januari 1999 door de raad vastgestelde en op 7 september 1999 door Gedeputeerde Staten goedgekeurde bestemmingsplan "Vossenbelt, Broek Noord". Dit bestemmingsplan is op 18 april 2000 onherroepelijk geworden.

Deze onteigening vindt plaats ten behoeve van de realisatie van de ontsluitingsweg "Oost-West-Tangent", met aan- en toebehoren.

Ter inzage en informatie

Het onteigeningsplan ligt vanaf 14 november 2001 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Grondzaken & Projectfinanciering Reitzstraat 15 kamer R215. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met heer Aman, telefoon 074-2459878.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze over dit plan kenbaar maken aan het gemeentebestuur. Schriftelijke reacties zendt u aan het gemeentebestuur, postbus 18, 7550 AA Hengelo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer Aman van de afdeling Grondzaken& Projectfinanciering, telefoon 2459878.
Bestemmingsplan


van de definitieve ontwerpen voor de doorstroomas Vossenbelt (en doorstroomas Westermaat gedeelte Bornsestraat) en het voorontwerp gedeelte van de doorstroomassen voor de reconstructie van de Ter inzage en reactie

Reitzstraat 15, kamer R115. Gedurende deze periode kunt u schriftelijk uw mening over het plan kenbaar maken aan het college van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Geeft u daarbij duidelijk aan of de brief het definitief ontwerp of het bestemmingsplan betreft. Melding
Een melding is ingediend voor:

* Jacob Obrechtstraat 5, oprichten schuur
* Arturo Toscaninistraat 9, veranderen en vergroten woonhuis
* Chopinstraat 11, veranderen opslagruimte
* Diamantstraat 9, oprichten waterreservoir
* Londenstraat 55, veranderen en vergroten woonhuis
* Oude Grensweg 96, oprichten kweekkas

* Piet Mondriaanstraat 72, veranderen woonhuis
* Piet Mondriaanstraat 74, veranderen en vergroten woonhuis
* Uranusstraat 10, veranderen en vergroten woonhuis
* Wemenstraat 17, veranderen winkelpand
Nadat het College van B en W over deze meldingen en bouwaanvragen een Instemming melding
In de week van 30 oktober tot en met 2 november is ingestemd met:
* Pastoor Eppinkstraat 70, oprichten tuinhuisje De instemming melding en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemming meldingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo. De besluiten zijn genomen in de week van 30 oktober tot en met 2 november 2001. Informatie over de exacte data, kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Inspraak artikel 6a Wet ruimtelijke ordening

Het gemeentebestuur betrekt inwoners van de gemeente en de in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen bij de voorbereiding van gemeentelijke ruimtelijke plannen of herziening daarvan. Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunt u gedurende vier weken inspraakreacties bij het College van B en W indienen voor het volgende plan:

* Het veranderen en vergroten van een woonhuis op het perceel A. Toscaninistraat 9

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met de toekomstige herziening van dit bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van dit bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan dit bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraakreacties

De bouwplannen liggen van 13 november tot 11 december 2001 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen van de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, 2e verdieping van de Telgenflat. Eventuele inspraakreacties met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden, kunt u in de periode van 13 november tot 11 december 2001 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Wet Milieubeheer


Intrekking vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 8.25 lid 1 sub d van de Wet milieubeheer juncto par. 3.5.6. Algemene wet bestuursrecht, overgaan tot intrekking van de milieuvergunningen, die eerder op grond van de Wet milieubeheer dan wel Hinderwet zijn verleend, aan:

* DSK Koeltechniek, voor een koel- en luchttechnischbedrijf, Oude Boekeloseweg 20, (oprichtingsvergunning d.d. 27 juli 1994, nummer 1597)

* W. Greven, voor een machinale houtbewerkingsbedrijf, Landmansweg 155, (oprichtingsvergunning d.d 3 oktober 1974, nummer 39/1974)
* Nederveen adviesbureau, voor een inrichting van het knippen en buigen van betonstaal, Waarbekenweg 20, (oprichtingsvergunnng d.d. 9 juli 1997, nummer16972).

* Delmond Metaal B.V., voor een metaaldraaierij, Slachthuisweg 63, (oprichtings- vergunning d.d. 17 maart 2000, nummer 15764-II)
* Aurtomobielbedrijf Huiskes B.V., voor een automobielbedrijf, Deldenerstraat 134, (oprichtingsvergunning d.d. 1 maart 1972, nummer 17-1972)

Ter inzage en beroep

De intrekkingbesluiten en andere stukken liggen van 14 november tot en met 28 december 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu. Ingevolge het bepaalde in de artikelen 20.3 en 20.11 van de Wet milieubeheer jo. artikelen 6.7 en 6.8 Awb treden de besluiten in werking op 28 december 2001, tenzij voor genoemde datum bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk beroep is ingesteld en tevens een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. In het laatste geval wordt een besluit pas van kracht nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor meer informatie over het instellen van beroep en/of het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu.
Beschikking
Burgemeester en wethouders hebben, onder het stellen van oprichtingsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer verleend aan:
* Toon Braker Spuittechniek, voor een inrichting voor de verkoop en het onderhoud van spuitapparatuur en voor een poedercoat-installatie, Aquamarijnstraat 106

De beschikking is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd wat betreft de voorgeschreven brandwerende voorzieningen.

Ter inzage en beroep

De beschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen van 14 november tot en met 7 januari 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655. Beroep tegen deze beschikking kan worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit; de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit; degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het gedateerde, ondertekende en gemotiveerde beroepschrift, dat tevens naam en adres van de indiener en een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht moet bevatten, dient voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn beroep is ingesteld en met toepassing van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer jo. titel 8.3 van de Algemene wet bestuursrecht binnen de beroepstermijn van 6 weken een verzoek wordt gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek daartoe moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht alvorens op dit verzoek is beslist. Het griffierecht bedraagt ¦ 225,-- (Euro 102,10) voor het in behandeling nemen van het beroepschrift en eveneens ¦ 225,-- (Euro 102,10) voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van ¦ 450,-- (Euro 204,20)).

Ontwerp beschikking

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een oprichtingsvergunning te verlenen ingevolge de Wet milieubeheer aan:

* Maatschap G.J. en M.G.J. Sogtoen, voor een melkrundveehouderij, Schalmedenweg 16, kadastraal bekend gemeente Hengelo, sectie U, nr. 249. De vergunningaanvraag betreft een verandering van het aantal te houden dieren ten opzichte van de huidige situatie, waarin het bedrijf valt onder de werkingssfeer van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer.

De vergunning bevat voorschriften, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.
Ter inzage, bedenkingen en openbare zitting
De ontwerpbeschikking met de daarbijbehorende aanvraag en andere ingebrachte stukken liggen van 14 november tot en met 12 december 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655. 12 december schriftelijk indienen en richt u aan het gemeentebestuur, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt, kan het gemeentebestuur verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Gedurende de inzagetermijn kunt u verzoeken om een openbare zitting waar u mondeling bedenkingen kunt inbrengen en waar tevens gelegenheid is tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van de beschikking. Ontwerp Gedoogbeschikking
Toepassing hoorplicht ex artikel 4:8 Algemene wet bestuursrecht Een verzoek om verlenging van de geldingsduur van de gedoogbeschikking, gedateerd 9 mei 2001 van 1 december 2001 tot 1 augustus 2002, is ingediend door:

* Jonkman Coating b.v., Beitelstraat 14-16
Het gedoogverzoek betreft het gedurende een langere periode toestaan van het in werking zijn van de inrichting buiten de toegestane werktijden. De reden hiervoor ligt in het feit dat op 9 februari 2001 bij collegabedrijf Power Packer uit Oldenzaal de daar aanwezige spuitcabine door brand is verwoest en de vervanging van deze cabine meer tijd in beslag neemt dan eerder voorzien.
Ter inzage en zienswijzen
De ontwerp-gedoogbeschikking ligt vanaf 14 november 2001 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655. Alvorens er een definitief gedoogbesluit genomen wordt, kunnen belanghebbenden vanaf 15 november 2001 gedurende twee weken hun zienswijze hierop mondeling of schriftelijk naar voren brengen. Eventuele zienswijzen worden vervolgens betrokken bij het nemen van een definitief besluit, dat geldt als besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen desgewenst bezwaar en beroep openstaat.

Verzoek tot vaststelling hogere waarde geluidbelasting

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een verzoek in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel voor vaststelling van hogere grenswaarden. In dit verzoek wordt een hogere grenswaarde aangevraagd als bedoeld in artikel 83 van de Wet Geluidhinder voor de geluidbelasting aan de gevels van te bouwen woningen aan de Bergweg, behorend bij het bestemmingsplan Bergweg / Tapuitstraat.

Tevens worden in dit verzoek hogere grenswaarden aangevraagd als bedoeld in artikel 8 lid 1 van het Besluit geluidhinder spoorwegen voor de geluidbelastingen aan de gevels van te bouwen woningen aan de Tapuitstraat, behorend bij het bestemmingsplan Bergweg / Tapuitstraat.

Het gebied is gelegen tussen de Tapuitstraat, Wielewaalstraat, Patrijsstraat en de Mussenstraat.

Ter inzage, opmerkingen en openbare hoorzitting

Het ontwerpverzoek met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 14 november 2001 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Milieu. Opmerkingen inzake het ontwerpverzoek kunt u gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk indienen bij het College van B en W of tijdens de openbare hoorzitting, welke gehouden wordt op donderdag 29 november 2001 om 10.00 uur bij de afdeling Milieu, Telgenflat 2e verdieping, Markt 204. Wanneer u van de openbare zitting gebruik wilt maken verzoeken wij u dit telefonisch kenbaar te maken, telefoon 2459653.

Kapvergunningen


In de week van 31 oktober tot en met 6 november 2001 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 1 eik in de Voskamp 3. Herplant: 1 boom in de maat 12/14.
* 1 lijsterbes in de Buitenweg nabij nr.2. Herplant: 1 boom in de maat 16/18.

Ter inzage en bezwaar
De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Informatie
De besluiten zijn genomen in de week van 31 oktober tot en met 6 november 2001. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.
november 6