Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-11-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 11.50 uur
Drie mannen aangehouden

AMERSFOORT Aan de Camera Obscurastraat werden vrijdagavond omstreeks half elf drie mannen aangehouden.
De drie mannen, een 19-jarige en 20-jarige, beiden uit Amsterdam en een 24-jarige man uit Amersfoort hadden een vierde man vastgepakt en bedreigd. Volgens de melding die bij de politie was binnengekomen, had één van de mannen mogelijk een vuurwapen. Eén agent trok daarom zijn wapen uit voorzorg. Vervolgens werkte het drietal mee aan de aanhouding.
De reden van de onenigheid ligt in de relationele sfeer. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gordelcontrole

AMERSFOORT Aan de Kattenbroekerweg werd vrijdagmiddag tussen een uur en twee uur gecontroleerd op het dragen van autogordels. Drie bestuurders ontvingen een bekeuring van 90 gulden omdat zij de gordel niet droegen.

Gewelddadige dief aangehouden op dak

AMERSFOORT - Een 45-jarige man (verblijfplaats onbekend) werd vrijdag rond het middaguur aangehouden op een dak van een pand aan het Stationsplein.
De man had onder bedreiging van een schroevendraaier diverse passanten bestolen van hun portemonnee.
Toen de politie ter plaatse kwam, was de man het dak op gevlucht. Agenten klommen hem na en hielden hem op het dak aan met briefgeld in zijn mond. In de dakgoot vonden zij de portemonnees terug. De 45-jarige man is ingesloten.

Auto botst op snorfiets

AMERSFOORT Op de kruising Ringweg Randenbroek met het Euterpeplein raakte vrijdagmiddag rond half twee een 4-jarig kindje gewond. Het kind zat achterop de snorfiets van zijn vader toen deze door een auto werd aangereden. De bestuurster van de auto, een 61-jarige vrouw uit Amersfoort, wilde op de kruising linksaf slaan richting Euterpepleinen en zag de snorfiets over het hoofd, vermoedelijk omdat een ander voertuig haar het zicht op de kruising belemmerde. De 49-jarige man werd voor controle met zijn zoontje naar het ziekenhuis vervoerd.