Politiebericht Flevoland: gehele regio 10-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert onink, 06-5140 1953

Aanrijdingen met gewonden
KRAGGENBURG Een 33-jarige automobilist uit Marknesse reed vrijdagmorgen op de Kadoelerweg tegen de achterkant van een 15-jarige fietsster uit Kraggenburg. Volgens een getuige was de fietsster zo de weg opgereden, dat de automobilist haar niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

NAGELE Op de Domineesweg ontstond vrijdagmorgen een kleine kettingbotsing doordat een 33-jarige automobilist uit Urk hard moest remmen voor een tegenligger (een 28-jarige inwoonster van Zwolle), die op het laatste nippertje een langzaam rijdend voertuig inhaalde. Twee automobilisten, die achter de Urker reden, hadden hiermee geen rekening gehouden en botsten achterop zijn auto. Een 18-jarige inwoner van Urk, passagier van een der achteroprijdende autos, is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord.

Bromfietsdieven op heterdaad betrapt
LELYSTAD de politie kreeg vrijdagnacht een melding, dat er drie knapen op het Spiek met een bromscooter liepen te zeulen, waarbij het achterwiel op een skateboard zou staan. De politiesurveillance zag op de Spiek een persoon een schuurtje binnengaan. Bij de hierop volgende inval in die schuur, behorende bij een woning aan de Friese Vlaak, zijn drie verdachten aangehouden. De verdachten, inwoners van Lelystad (15, 17 en 17), bekenden de diefstal van de bromscooter die zij hadden weggehaald bij de SGL. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Een 23-jarige bromfietser uit Emmeloord werd vrijdagnacht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 530 ug/l (1,20 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Slingerend rijgedrag werd vrijdagnacht op de Veluwedreef een 43-jarige automobilist uit Almere noodlottig. Hij werd aangehouden en blies 600 ug/l (1,36 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.