Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-11-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.50 uur
Twee gewonden na aanrijding

VEENENDAAL Na een aanrijding op de kruising
Kerkewijk-Spoorlaan-Patrimoniumlaan raakten donderdagmiddag kort na half drie twee personen gewond. Het gaat om een tweejarig meisje uit Veenendaal dat met in ieder geval een gebroken sleutelbeen naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis is gebracht en een 70-jarige vrouw uit diezelfde plaats die met nekklachten eveneens naar het Edense ziekenhuis is vervoerd.

Het ongeluk ontstond toen een 27-jarige automobiliste vanuit de richting Spoorlaan de Kerkewijk overstak naar de Patrimoniumlaan. Daar botste zij tegen de auto van een 46-jarige inwoner van Rhenen, die vanaf de Rembrandtlaan in de richting van de Cuneraweg reed. Na deze aanrijding botste de auto van de 27-jarige op een andere auto die op de Patrimoniumlaan stilstond, bestuurd door een 69-jarige Veenendaler; deze kwam tot stilstand tegen de auto daarachter.

Door de klap werd het dochtertje van de 27-jarige uit de auto geslingerd. De inzittende van de 69-jarige liep nekklachten op.

Man weigert alcoholcontrole

OVERBERG De politie hield vrijdagmorgen rond 00.15 uur een 47-jarige man uit Hierden aan. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed, waarbij zijn auto in een greppel langs de Haarweg belandde.

De politie trof bij de auto een man en een vrouw aan. De man rook naar alcohol, maar weigerde de alcoholtest. Hij ontkende te hebben gereden, de vrouw zou de auto hebben bestuurd. Zijn rijbewijs is ingenomen, proces-verbaal is opgemaakt. Volgens de vrouw kwam de auto in de greppel terecht omdat zij schrok van een groot beest.

Flat gedeeltelijk ontruimd wegens brand

VEENENDAAL Wegens brand in een kelderbox van een flat aan het Jan Roeckplantsoen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag de eerste twee verdiepingen ontruimd. De bewoners werden opgevangen door kennissen, de brandweer en in een busje. De brand werd rond twee uur gemeld, na ongeveer anderhalf uur konden de meeste bewoners weer terug naar hun woning. Eén familie moest iets langer wachten voordat alle rook uit de woning was. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, daar wordt onderzoek naar gedaan.

Ramkraak

VEENENDAAL Op de Scheepjeshof is in de nacht van donderdag op vrijdag een ramkraak bij een winkel gepleegd. De politie kreeg rond half vier melding van de kraak, maar trof, bij de winkel aangekomen, niemand meer aan. Voor zover op dit moment bekend is er niets uit de winkel weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.