Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Wethouder W. Vermunt is vrijdag 9 november aanwezig op de regionale studiedag van de Regionale Patiënten Consumenten Platforms en het Brabants Centrum voor Gehandicaptenbeleid in Breda. De studiedag staat in het teken van de week van de chronisch zieken 2001. Op donderdag 29 november bezoekt burgemeester J. van Agt de jaarlijkse Sint Nicolaasmiddag van de bejaardenclub "Gezellig samen op stap"in het Turfschip.

Voorlichtingscampagne afvalscheiding

Burgemeester en wethouders houden ook dit najaar weer een voorlichtingscampagne over de afvalscheiding. De Bewaarkaart 2002 met daarop alle inzameldata per wijk en de aanbiedregels voor de Milieustraat en de Groencompostering wordt huis-aan-huis bezorgd. Op zondag 16 december wordt in de gemeenterubriek van de Etten-Leurse Bode een uitneembaar straatnamenoverzicht gepubliceerd. Dit straatnamenoverzicht en de gehele Bewaarkaart worden bovendien op de gemeentelijke website gepubliceerd. Nieuwe inwoners ontvangen deze overzichten in de informatiemap.

Verkeerslichten Anna van Berchemlaan/Oude Bredaseweg

Burgemeester en wethouders hebben besloten de verkeersregelinstallatie op de kruising Anna van Berchemlaan/Oude Bredaseweg voorlopig op knipperen te laten staan om verkeersopstoppingen nabij de kruising te voorkomen. Aan de leverancier van de verkeerslichteninstallatie is gevraagd of de bestaande, verouderde installatie zo ingesteld kan worden dat het verkeer op de Anna van Berchemlaan niet te veel stagneert. De leverancier kan echter geen garantie geven dat aanpassingen aan de installatie de problemen rondom de kruising zullen oplossen. Daarom is besloten de situatie op het kruispunt tezijnertijd met de uitvoering van de werkzaamheden in het kader van het centrumplan aan te pakken.
Tijdens de aanleg van de rotondes aan de Frederik van Eedenstraat en aan het Schoonhout/Couperuslaan waren de verkeerslichten om dezelfde reden buiten gebruik Met de openstelling van de rotondes is de verkeersregelinstallatie weer in werking gesteld, met als gevolg opstoppingen in de buurt van het kruispunt Anna van Berchemlaan/Oude Bredaseweg.

Etten-Leur goed op schema met invoering euro

Etten-Leur behoort tot de helft van de gemeenten die redelijk tot goed op schema liggen bij de voorbereidingen op de komst van de euro. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage van het Ministerie van Financiën, waar burgemeester en wethouders kennis van genomen hebben. Ook de eigen verwachting is dat de invoering van de euro bij de gemeente Etten-Leur zonder (onoverkomelijke) problemen zal verlopen.

Europese aanbesteding afvalinzameling

Burgemeester en wethouders hebben de gemeente Rotterdam de opdracht gegund om Etten-Leur te begeleiden bij de Europese aanbesteding van de afvalinzameling. De gemeente Rotterdam bood de laagste offerte aan en heeft veel ervaring met het verzorgen van aanbestedingen voor gemeenten op afvalgebied. De kosten bij de gemeente Rotterdam worden begroot op fl. 16.303,-.

Nationaal Milieubeleidsplan 4

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van het Nationaal Beleidsplan 4 (NMP 4) van de rijksoverheid. Het plan richt zich op de aanpak van hardnekkige milieuproblemen voor de komende jaren. De uitwerking van het plan richt zich op de clusters duurzame landbouw, duurzame energiehuishouding, leefomgeving, externe veiligheid, milieu en gezondheid en biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen. Het NMP 4 is meegenomen in het milieuprogramma 2002-2005 van de gemeente Etten-Leur, waarbij onderzocht wordt in hoeverre aan de doelstellingen uit het plan, voor zover deze de gemeente betreffen, uitvoering kan worden gegeven. Het college brengt het NMP 4 ter kennis van de commissie Financiën, Informatisering en Milieu.

Aanstelling sportconsulent

Burgemeester en wethouders hebben besloten de Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB) voor de werving en selectie van een sportconsulent een subsidie te verstrekken van fl. 6.614,-. De SSNB neemt deze sportsonsulent vervolgens voor minimaal één jaar in dienst, waarvoor de stichting een aanvullende subsidie krijgt van de gemeente. In de breedtesportaanvraag, waarmee de gemeente per 1 januari 2002 wil starten, is een plaats ingeruimd voor de aanstelling van deze sportconsulent. De kosten van de subsidies komen ten laste van de post Breedtesportimpuls.

Overeenkomst educatie 2001

Burgemeester en wethouders hebben besloten een raamovereenkomst volwasseneducatie 2001-2003 aan te gaan met het ROC Baronie College. De geoormerkte rijksbijdrage voor de volwasseneducatie wordt ingezet bij het Baronie College waarbij de doelgroepen, de educatieve programma's, de resultaten en prestaties, de condities en de prijzen in periodiek af te sluiten overeenkomsten worden vastgelegd. De eerste is de productovereenkomst 2001 over de inburgering van nieuwkomers. Hierin worden afspraken gemaakt over een opleiding NT2, maatschappelijke oriëntatie en beroepenoriëntatie. De tweede is de productovereenkomst gemeente en educatie 2001 op basis waarvan basiseducatie en cursussen op het terrein van voortgezet algemeen volwassenonderwijs wordt ingekocht. Al deze genoemde overeenkomsten zijn in overleg met ROC en de gemeenten Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Zundert tot stand gekomen.