Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Emmen wint Beste Trapveld Trofee

Een persbericht bij het onderwerp Digitaal trapveld 9 november 2001

De Trapveld trofee voor Beste Trapveld is gisteren gewonnen door Emmen. Tijdens de landelijke conferentie 'Scoren op het digitaal trapveld' in Rotterdam kreeg Emmen de trofee uit handen van Minister van Boxtel. Zo'n 250 medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van digitale trapvelden uit heel Nederland waren naar Rotterdam gekomen om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

De Trapveld Trofee werd ook uitgereikt in twee andere categorieën. De huiswerkklas van Trapveld Vrijheidswijk in Leeuwarden won de trofee voor Beste Activiteit/Deelnemer. Rietje van Luyn van Trapveld de Mare uit Alkmaar won de trofee voor Beste Vrijwilliger. De Trapveld Trofee beloont bijzondere initiatieven van de trapvelden en bestaat uit een prijs van 10.000 gulden.

Daarnaast kregen alle genomineerden een pakket met o.a. software en een digitale camera. De beste vrijwilliger kreeg een cheque van 1.000 gulden. Volgens jury-voorzitter Aldith Hunkar was het een zeer moeilijke klus om een keuze te maken tussen alle inzendingen. Minister van Boxtel prees alle trapvelden voor de resultaten van het eerste jaar. Er zijn veel meer trapvelden dan verwacht. Er zijn nu 126 digitale trapvelden door heel Nederland, zo blijkt uit een inventarisatie die is gemaakt voor de conferentie. En we mogen zeer trots zijn op wat ze hebben gerealiseerd, aldus Minister van Boxtel. Hij stelde nog eens drie keer een 250.000 gulden beschikbaar voor de drie steden die het meest gedaan hebben aan de verbreding van digitale trapvelden in hun stad. Welke dat zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. Ook Curaçao, met een delegatie aanwezig op de conferentie, krijgt een bijdrage van 250.000 gulden om een digitaal trapveld op te zetten.