Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-11-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 13.20 uur) Vrijdag 9 november 2001

Heerlen, boete voor rijden onder invloed:
Een 39 jarige inwoner van Voerendaal is vrijdagmorgen 9 november 2001 door de politie bekeurd voor het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist werd vrijdagmorgen kort na middernacht op de Imstenradeweg door een politiepatrouille gecontroleerd waarbij het alcoholgebruik na het afleggen van een alcoholblaastest werd vastgesteld. Hij werd daarna meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een kleine overschrijding aangaf van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Voerendaal werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door justitie kan voorkomen. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur.

Heerlen, duur pakje koffie:
Een 47 jarige inwoner van Heerlen heeft een boete van fl. 250,- opgelegd gekregen naar aanleiding van een winkeldiefstal waarbij hij een pakje koffie met een waarde van fl. 4.69 ontvreemdde. De winkeldief werd door het personeel van de supermarkt aan de Anjelierstraat te Heerlen betrapt bij de diefstal. Hij rekende aan de kassa de overige goederen netjes af maar het pakje koffie niet. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Heerlen mee naar het politiebureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Heerlen, woninginbraak:
In een woning aan de Ligusterhaag te Heerlen heeft donderdagavond tussen 19.45 uur en 21.00 uur een inbraak plaatsgevonden. Tijdens de korte afwezigheid van de bewoonster sloeg de inbreker aan de achterzijde van de woning een ruit stuk, waarna een deur geopend kon worden. De woning werd geheel doorzocht waarbij een televisie, een videorecorder, cd-speler en een geldbedrag van enkele honderden guldens werden ontvreemd. De bewoonster heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Hoensbroek, woninginbraak:
Donderdag 8 november 2001 heeft in een woning aan de Montfortstraat te Hoensbroek een inbraak plaatsgevonden tijdens de afwezigheid van de bewoners. Nadat de bewoner omstreeks 20.00 uur thuiskwam ontdekte hij een ingegooide ruit aan de achterzijde van zijn woning en bleek er ingebroken te zijn. Na het ingooien van een ruit wist de inbreker door de ontstane opening de woning binnen te klimmen waar hij alle kasten en laden doorzocht. Ontvreemd werden diverse horloges, ringen, zilveren muntstukken, cheques en een geldbedrag van enkele honderden guldens. Vermoedelijk heeft de bewoner bij zijn thuiskomst de inbreker gestoord, want in de woning stonden onder andere een computer, een filmtas klaar om meegenomen te worden.

Heerlen, golf autoinbraken:
De voorbije dagen zijn er in Klimmen, Hulsberg en Arensgenhout in het totaal 17 personenautos opengebroken. Gelet op de wijze waarop vrijwel alle autos werden opengebroken houdt de politie rekening met een dadergroepering.
In de nacht van dinsdag op woensdag werden er in Klimmen op verschillende plaatsen acht personenautos opengebroken. In de nacht van woensdag op donderdag deed zich ditzelfde voor in Hulsberg waar het zeven opengebroken autos betrof en in de nacht van donderdag op vrijdag in Arensgenhout waar vier personenautos opengebroken werden. In de meeste gevallen werd een ruit van de autos ingeslagen waarna de autos geheel werden doorzocht en diverse spullen, die door de eigenaren in de autos werden achtergelaten, meegenomen werden door de inbrekers. De politie, geconfronteerd met de aangiftes van de inbraken, zal de komende nachten extra surveilleren in de omgeving om mogelijk de inbraken te voorkomen en de autokrakers te kunnen opsporen.
Mogelijk maken de inbrekers steeds gebruik van een gestolen auto. Zo werd er in woensdagavond in Hoensbroek een Opel Kadett ontvreemd die later in Nuth uitgebrand werd aangetroffen. In Nuth, in de directe omgeving van de achtergelaten Opel Kadett, werd opnieuw een Opel Kadett ontvreemd die in de Koumen te Heerlen uitgebrand werd aangetroffen. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die autokraken in de drie genoemde gemeenten hebben zien plaatsvinden en de daders daarvan mogelijk gezien hebben. De getuigen kunnen contact opnemen met de politie van basiseenheid Nuth-Voerendaal van waaruit het onderzoek wordt verricht, telefoon 0900-8844.