Gemeente Rotterdam

Wethouder Kombrink geeft startsein voor finale Euro+ Songfestival

Cultuurwethouder Hans Kombrink geeft op vrijdag 9 november om 14.00 uur in De Doelen aan het Kruisplein het startsein voor de finale van het Euro+ Songfestival. Het Euro+ Songfestival is een muzikale uitwisseling tussen de Culturele Hoofdsteden Rotterdam en Porto. Twintig oudere muzikale talenten uit Rotterdam en Porto strijden in de Grande Finale om de hoofdprijs: een reis naar één van de twee culturele hoofdsteden. De deelnemers uit beide landen laten horen dat het repertoire van ouderen net zo - cultureel - divers is als van andere generaties.

Zowel in Porto als in Rotterdam hebben voorronden plaats gevonden. De vakjury o.l.v.
Tonale Vonk, bestaat onder andere uit Caroline Dieleman (domeinhouder Vitale Stad R2001), wereldmuziek zangpedagoge Ine van Egdam en wethouder Sandra Korthuis.
De publieksjury kiest haar eigen favoriet voor de Grande Finale. De toegang voor de finale is gratis.

De organisatie van het Euro+ Songfestival is in handen van de Vitale Alliantie, een samenwerkingsverband van het Nederlands Platform Ouderen en Europa, R2001, Porto 2001, Cosbo Rotterdam, Pluspunt, de Stichting Buitenlandse Werknemers Rijnmond, de Hogeschool voor Muziek en Dans, het Expertisecentrum Leeftijd en Maatschappij en Catharsis Producties.