Aanmeldingen nieuwe Spekcheque ronde

Op vrijdag 9 november is het weer zover. Dan vindt de elfde uitreiking van de Spekcheques plaats. Dit jaar is een bijzonder jaar omdat 2001 is uitgeroepen tot internationaal jaar van de vrijwilliger. Wilt u of uw organisatie meedoen, dan kunt u tot 12 oktober aanstaande een aanmeldingsformulier insturen.

Doel
Zeven jaar geleden heeft het gemeentebestuur de zogenaamde Spekcheques geïntroduceerd. De Spekcheque is een waardebon variërend van 250 tot 3000 gulden. Doel is het stimuleren van bewoners om zich actief in hun wijk in te zetten om de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk te verbeteren. De cheques moeten worden gezien als een premie op actieÆ. Dit betekent dat een activiteit al moet zijn uitgevoerd, of dat de activiteit nog loopt, wil men voor een Spekcheque in aanmerking komen. Uitgesloten zijn acties waarvoor een subisidieregeling geldt via de gemeente. Belangrijkste criterium is de vrijwillige inzet van bewoners voor medebewoners, wijk of stad. Evenals vorig jaar vindt dit jaar één ronde voor Spekcheques plaats, hiervoor is 25.000 gulden beschikbaar. Een jury die bestaat uit bewoners, de wethouder wijkgericht werken en ambtenaren kiest uit de aanmeldingen de beste projecten.

Wijk- of buurtgerichte acties Het is ook mogelijk activiteiten van andere bewoners voor te dragen. Projecten die in aanmerking kunnen komen zijn bijvoorbeeld de zorg voor buren (zoals een boodschappendienst of het onderhoud van tuinen) en het onderhoud van de woonomgeving door één of meer bewoners. Het geld van de Spekcheques mag niet worden gebruikt voor privé-doeleinden, maar moet worden besteed aan wijk- of buurtgerichte acties. Op vrijdag 9 november vindt de feestelijke uitreiking plaats, ergens op locatie. Deze locatie wordt begin oktober bekend gemaakt. Jansje Bouman, de wethouder wijkgericht werken zal de uitreiking verrichten.

Aanmeldingsformulier
Wanneer u denkt voor een Spekcheque in aanmerking te komen, kunt u een aanmeldingsformulier aanvragen met behulp van bijgaande bon. Als u de ingevulde bon opstuurt (postzegel is niet nodig) naar het stadhuis, Concernstaf t.a.v. de sector wijkzaken, krijgt u een aanmeldingsformulier toegestuurd. Aanmeldingsformulieren zijn ook verkrijgbaar bij alle wijkposten, buurtcentra en het gemeentelijk informatiecentrum in het stadhuis, Koningstraat 38. Dit aanmeldingsformulier moet uiterlijk 12 oktober ingeleverd zijn bij de Concernstaf, Koningstraat 38. Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat van de sector Wijkzaken, tel. 3773704

Aanvraag aanmeldingsformulier Ik wil graag via deze bon een aanmeldingsformulier ontvangen voor de Spekcheques-uitreiking op vrijdag 9 november aanstaande. U kunt het formulier zenden aan:

Naam


....

Adres

....

Postcode en plaats


Datum

....

Deze bon s.v.p. zenden aan: Concernstaf
Sector wijkzaken
t.a.v. secretariaat Spekcheques Antwoordnummer 5000
6800 WC Arnhem

Postzegel plakken is NIET nodig. Denkt u eraan! Het aanmeldingsformulier moet u uiterlijk vrijdag 12 oktober inleveren.