Politiebericht Den Bosch 8-11-2001
Politiebericht district Den Bosch

SNELHEIDSCONTROLES TEAM ROSMALEN (Empel / Kruisstraat)

Woensdagmiddag zijn bij snelheidscontroles door het politieteam Rosmalen op de Burg. Godschalxstraat- en de Hustenweg in Empel en de Kruisstraat in Kruisstraat in het totaal 77 automobilisten bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid.

VERDACHTE VERDUISTERING AUTO AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is op verzoek van de Politie District Den Bosch in Amsterdam een 51-jarige Engelsman aangehouden als verdacht van verduistering van een auto. De ver-dachte kreeg van zijn Bossche werkgever voor het uitvoeren van werkzaamheden een auto ter beschikking gesteld, die hij na het beëindigen van het dienstverband eind augustus 2001, niet meer inleverde. De eigenaar deed aangifte, waarop de politie de verdachte en de auto signaleerde. Vannacht liep de verdachte in Amsterdam tegen de lamp. Hij is aangehouden en de auto is inbeslaggenomen.

BROMFIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is een 43-jarige Vlijmense bromfietster op de Citadellaan in s-Hertogen-bosch gevallen en gewond geraakt. De vrouw is vermoedelijk door alcoholgebruik ten val gekomen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het GZG.

MAN GEWOND BIJ AANRIJDING (Rosmalen)

Woensdagavond is een 38-jarige Rosmalenaar op de Rodenborchweg t.h.v. de Burgemeester Burgerslaan in Rosmalen tegen een paal gereden, over de kop geslagen en gewond geraakt. De man reed in de richting Rosmalen volgens getuigen door het rode licht. T.h.v. de kruising kwam er een auto van de afrit van de A2. De Rosmalenaar week uit, reed tegen een paal van een verkeerslichtinstallatie en sloeg over de kop. Het slachtoffer liep daarbij vermoedelijk een bekkenfractuur op. Hij is per ambulance overgebracht naar het GZG.

INZET POLITIEHOND BIJ AANHOUDING VERWARDE MAN (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag was de inzet van een politiehond noodzakelijk om een verwarde man met een mes in zijn ouderlijke woning in de wijk Maaspoort in s-Hertogenbosch aan te kunnen houden. De 22-jarige man had zich in verwarde toestand opgesloten in zijn kamer en wilde daar op verzoek van de GGZ en politie niet uitkomen. Agenten forceerden voor zijn eigen veiligheid de deur. Omdat de man een mes op zijn kamer had is een diensthond ingezet. Bij binnenkomst stond de man de agenten met geheven mes op te wachten. Hij wilde niet vrij-willig een einde maken aan de bedreigende situatie, waarop de hond in actie kwam. De man moest daarna het mes loslaten en is overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis.

MAN GEWOND NA AANRAKING MET GEVAARLIJKE STOF (s-Hertogenbosch)

Maandag is een 51-jarige Bosschenaar gewond geraakt nadat hij in de achtertuin van zijn te renoveren woning aan de Pastoor Mutsaersstraat in s-Hertogenbosch in aanraking was ge-komen met een gevaarlijke vloeistof. De man liep brandwonden op aan zijn handen en de gaten vielen in zijn kleding. Hij moest zich onder dokterbehandeling laten stellen en deed maandagavond aangifte. Een Waalwijks schoonmaakbedrijf voerde in opdracht van een Bos-sche woningbouwvereniging gevelreinigingswerkzaamheden uit en lieten een uiterst bijtend middel in de achtertuin van de woning achter. Het slachtoffer kwam daarmee in aanraking bij opruimingswerkzaamheden in zijn tuin. Uit onderzoek bleek dat de gevels waren inge-smeerd met het bijtende goedje, waarna het middel met een hogedrukspuit van de muren is afgespoten en vermoedelijk in de bodem terecht is gekomen. De afdeling milieu van de dis-trictsrecherche heeft de afgelopen dagen een onderzoek ingesteld. De afdeling milieu van de gemeente heeft het werk op verzoek van de politie stil laten leggen. Milieuambtenaren van de gemeente overwegen een bodemonderzoek te laten uitvoeren naar de mate van verontrei-niging van de grond door het middel. De politie heeft inmiddels proces-verbaal opgemaakt tegen het schoonmaakbedrijf. Bij de percelen zijn door de woningbouwvereniging maatre-gelen genomen om te voorkomen dat kinderen in de betrokken tuinen kunnen komen.

DIEFSTAL UIT KANTOOR (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is ingebroken in een kantoorruimte aan de Rompertpassage in s-Hertogenbosch. Uit het pand zijn o.a. geld en een telefoon/fax ontvreemd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING (s-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen is een 34-jarige Bosschenaar aangehouden voor bedreiging van personeel van de Reinier van Arkel in de Bethaniestraat in s-Hertogenbosch. De man meldde zich aldaar en wilde opgenomen worden. Omdat daar geen indicatie voor aanwezig was, werd hij geweigerd. De man bedreigde daarop de medewerkers van het ziekenhuis. De politie heeft de man aangehouden.