Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-11-2001 Politieberichten district Sittard (HP 14.10 uur) Donderdag 8 november 2001

Geleen, bromfietscontrole:
Op de Van Akenstraat te Geleen heeft woensdagmiddag 7 november 2001 tussen 14.00 en 16.30 uur een bromfietscontrole plaatsgevonden. Van de 23 gecontroleerde brom- en snorfietsen bleken er 11 technische gebreken te vertonen terwijl drie brom- of snorfietsen mogelijk van diefstal afkomstig zijn.
Motorrijders selecteerden uit het verkeer een aantal brom- en snorfietsen die naar de Van Akenstraat werden begeleid waar ze aan een uitgebreide technische controle werden onderworpen. De navolgende processen-verbaal werden opgemaakt:
Vier keer wegens het hebben van een te hoog vermogen waardoor de voertuigen aanmerkelijk harder konden rijden, twee keer in verband met vertonen van een speling van het balhoofd, twee keer in verband met het niet hebben van een deugdelijk reminstallatie, en drie keer wegens een klein technisch gebrek.
Drie bromfietsen werden voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau omdat er met de framenummer geknoeid bleek te zijn. Hoogstwaarschijnlijk zijn deze bromfietsen van diefstal afkomstig. De politie probeert de herkomst van de bromfietsen te achterhalen.

Munstergeleen, bedrijfsinbraak:
Woensdagavond 7 november 2001 heeft in een bedrijf gevestigd aan de Abshoven te Munstergeel een inbraak plaatsgevonden. Een rolpoort werd door de inbrekers geforceerd waarna vanuit het bedrijf een stoomcleaner en een heggenschaar werden ontvreemd. De eigenaar van het bedrijf heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Geleen, inbraak in bedrijf:
Donderdagmorgen 8 november 2001 heeft omstreeks 04.00 uur in een speelautomatenbedrijf gevestigd aan de Annastraat te Geleen een inbraak plaatsgevonden. Vermoedelijk werd met gebruikmaking van een auto een gat in de toegangsdeur van het bedrijf gereden waarna vervolgens de inbrekers in het bedrijf vliegensvlug twintig automaten opbraken. Uit de automaten werd het aanwezige geld ontvreemd. Bij de inbraak werd het inbraakalarm inwerking gesteld. In de korte tijd tussen de melding en het ter plaatse zijn van de politie, slechts enkele minuten wisten de inbrekers zich uit de voeten te maken. Namens het bedrijf is van de inbraak aangifte gedaan.Nog niet bekend is hoeveel geld er gestolen werd.