Gemeente Breda

07-11-2001

Genomineerden Vrijwilligerspenning 2001 bekend
Het college van burgemeester en wethouders maakte deze week de namen bekend van de vrijwilligers die dit jaar in aanmerking komen voor de Vrijwilligerspenning van de Stad Breda. Er zijn vijf individuele vrijwilligers voorgedragen en vijf groepen. Op vrijdag 7 december ontvangt één van de individuele vrijwilligers en één van de voorgedragen groepen uit handen van wethouder Heerkens de Vrijwilligerspenning 2001 voor hun bewezen diensten.

De individuele vrijwilligers die kans maken de penning te krijgen, zijn in alfabetische volgorde de heer Frits de Bue, de heer Ron Giesberts, mevrouw Thea Maas, mevrouw Annie Pollemans-Van Dongen en de heer Laurens Siebers. De vijf groepen die in aanmerking komen zijn in willekeurige volgorde de vrijwilligers van de Geestelijke Gezondheidszorg GGZ (Vriendendienst en sector Dagbesteding en Arbeid, voor de begeleiding van mensen met chronische psychiatrische problemen), Daan van Oene en Mirjam Hart van de Nassau Scholengemeenschap voor hun inzet tijdens het Internationale Jaar van Vrijwilligers, de groep mentoren die binnen Palet werkzaam is (steunpunt voor multiculturele ontwikkeling), de vrijwilligers van het Lichamelijk Gehandicapten Team van Push (helpen kinderen met een handicap bij het beoefenen van de hockeysport) en de vrijwilligers van woon/zorgcentrum De Breedonk.

De gemeente Breda riep in augustus burgers en instellingen op groepen vrijwilligers en individuele kandidaten voor te dragen voor de Vrijwilligerspenning 2001. De jury ontving 53 voordrachten: 35 personen en 18 groepen. De penning voor een individuele vrijwilliger wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt, de groepspenning voor de vierde keer. Het gemeentebestuur is van mening dat de betrokkenheid en inzet van de vele vrijwilligers van groot belang is voor de Bredase samenleving en hecht er waarde aan dit door het uitreiken van de penningen duidelijk te maken.

De uitreiking van de onderscheidingen vindt plaats op vrijdag 7 december aanstaande. Alle genomineerde kandidaten en groepen worden uitgenodigd voor de feestavond die de gemeente Breda speciaal voor deze gelegenheid organiseert. Deze bijeenkomst dient verder als de lokale afsluiting van het Internationale Jaar van Vrijwilligers.

Breda, 6 november 2001