CDA

CDA: Liberalisering kansspelen grote gok

Liberalisering van de markt van de kansspelen is een grote gok, vindt CDA-kamerlid Siem Buijs. Meer marktwerking bij kansspelen is alleen maar nuttig om meer omzet te genereren. Dat betekent een groter potentieel aan spelers en de kans op gokverslaving zal alleen maar toenemen.

"Nederland heeft nu al 70.000 gokverslaafden en dat moet eerder minder worden dan meer. Gokken heeft maar al te vaak te maken met criminaliteit, schulden en gezinsontwrichting.
Hebben we hier misschien te maken met een hebberige overheid die de opbrengst voor de schatkist, nu al meer dan 700 miljoen, nog verder wil laten groeien", vraagt Buijs zich af. Buijs voegt daar nog aan toe dat, waar handhaving van de wet op de Kansspelen nog steeds een wassen neus is en blijft, uitbreiding van gokmogelijkheden zeker niet op z'n plaats is.

Wat de verdeling van de kansspelopbrengsten betreft, vindt het CDA dat de sport hoger op het uitdeellijstje mag staan.
Uitbreiding van de goede-doelenloterijen wijst het CDA af, omdat de afdracht aan de goede doelen daardoor in gevaar kan komen. Meer loterijen, meer administratiekosten en uiteindelijk blijft er minder over voor waar het om hoort te gaan: de goede doelen.

Woordvoerder: Siem Buijs tel.070-3182587

Voor verdere informatie: Marianne Fennema tel.070-3182512 of 06-53267862