Stadsdeel Zeeburg

Nesip Can deelnemer aan ´Zorgen om zorg´

Nesip Can, stadsdeelwethouder Welzijn van Zeeburg neemt op 7 november deel aan de werkconferentie Zorgen om Zorg, over de positie van Turkse ouderen in Amsterdam. De Adviesraad Turken organiseert de conferentie in samenwerking met stadsdeel Zeeburg, stadsdeel Oost/Watergraafsmeer en het Centrum Advies en Begeleiding Oudere Migranten (CABO-Project).

Zorgvoorzieningen
De werkconferentie Zorgen om Zorg vraagt aandacht voor de wensen en behoeften van de Turkse ouderen, een groep die steeds groter wordt. Zij zullen in de toekomst een beroep gaan doen op de zorgvoorzieningen voor ouderen. Onderzoek toont aan dat het de Turkse ouderen aan kennis ontbreekt over deze voorzieningen. Anderzijds hebben de algemene zorginstellingen onvoldoende inzicht in de specifieke behoeften van Turkse ouderen.

Kennis
Door deze conferentie hoopt de Adviesraad Turken een helder beeld te krijgen van de behoeften aan zorg en ouderenhuisvesting bij Turkse ouderen. De zo verkregen kennis kan dan worden overgedragen aan belanghebbenden, zoals instellingen van en voor ouderen, beleidsmakers, politici, hulpverleners en Turkse vrijwilligersorganisaties.

Programma
Stadsdeelwethouder Welzijn van Zeeburg, Nesip Can, houdt tijdens deze werkconferentie een inleiding over ´het stadsdeelbeleid ten aanzien van migranten in het algemeen en Turkse ouderen in het bijzonder´. Andere inleiders zijn onder anderen Bea Irik, wethouder Zorg, de onderzoeker Ibrahim Yerden, geestelijk verzorger Walter Scheufele en teamleider ouderenwerk van het MDSO Jan Hangelbroek.

Nesip Can is ook één van de deelnemers aan de paneldiscussie die naar aanleiding van de resultaten van de workshops wordt gehouden. Andere panelleden zijn onder meer Hans van der Wilk, stadsdeelwethouder Oost/Watergraafsmeer en Haci Karacaer, voorzitter van de Adviesraad Turken.

Dagvoorzitter is Ayhan Yalin, lid van de gemeenteraad van Amsterdam.

Locatie
Het Kraaiennest
Polderweg 94
Amsterdam

Tijdstip
Van 13.30 tot 17.15 uur. De zaal is open om 12.45 uur.