Rijksuniversiteit Groningen

Nederlandse bankbiljetten uit de 19e en 20e eeuw, en euro's uit de 21e eeuw

Op de derde verdieping van de Universiteitsbibliotheek is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van het Nederlandse bankbiljet. Nu de meeste Europese landen per 1 januari 2002 overschakelen op de Euro als munteenheid, is het interessant te zien welke verschijningsvormen het Nederlandse gulden-biljet in de 19e en 20e eeuw heeft gekend. De expositie toont een uitgebreid overzicht van de bankbiljetten van Nederland en haar Overzeese Gebiedsdelen. Tevens kunnen nieuwe Eurobiljetten worden bezichtigd.

Aan de tentoonstelling wordt meegewerkt door Joh. Enschedé BV, de Nederlandsche Bank NV, de ABN Amro NV en twee particuliere verzamelaars, prof. dr. G. Holstege te Haren en de heer A. Toele te Amsterdam.

De tentoonstelling geeft een uniek overzicht van de bankbiljetten van Nederland en haar Overzeese Gebiedsdelen. Tevens worden de nieuwe Eurobiljetten getoond. Aan de tentoonstelling verlenen Joh. Enschedé BV, de Nederlandse Bank NV, de ABN AMRO en twee particuliere verzamelaars, prof. dr. G. Holstege en de heer A. Toel medewerking.

Data

woensdag 7 tot en met zondag 18 november 2001

Titel

"Over geeltjes, groentjes, joetjes, meiers en rooie ruggen"

Nederlandse bankbiljetten uit de 19e en 20e eeuw, en euro's uit de 21e eeuw

Plaats

Universiteitsbibliotheek, Broerstraat 4, Groningen, trappenhuis, derde verdieping

Openingstijden

ma t/m do 8.30 - 22.00 uur; vr 8.30 - 17.30 uur; za en zo 10.00 - 17.00 uur

Informatie

F.J. den Hollander, voorlichtingsfunctionaris UB, tel. (050)363 50 67, e-mail: f.j.den.hollander@ub.rug.nl